Squid game säsong 2 – här är allt vi vet

Squid game säsong 2

YOUNGKYU PARK
Första säsongen av Squid game blev en succé utan dess like och nu är vi många som undrar (och hoppas!) på en säsong 2. Här är allt vi hittills vet!
11 oktober, 2021
Därför snackar alla om Squid game – här är allt du vill veta
0:51

Efter reklamen: Därför snackar alla om Squid game – här är allt du vill veta

(0:51)

Vilka karaktärer kommer tillbaka, vad kommer den handla om och när kan den tänkas komma? Vi pratar så klart om en eventuell andra säsong av Squid game!

Spoilers utlovas om du fortsätter läsa…

Blir det en säsong 2 av Squid game?

Hwang Dong-hyuk och Jung-Jae Lee

Regissören Hwang Dong-hyuk och skådisen Jung-Jae Lee, som spelar Gi-hun.

YOUNGKYU PARK

Vi vill så gärna, men tyvärr har Netflix inte bekräftat om Squid game kommer tillbaka med en andra säsong. Efter världssuccén och reaktionerna från publiken skulle vi bli förvånade om den sydkoreanska serien inte kommer tillbaka.

Regissören Hwang Dong-hyuk har själv uttalat sig om att han inte har något på gång (just nu) gällande Squid game. Han började med manus redan 2008 och har sagt att det långa arbetet med serien var en uttröttande process. Han stänger dock inga dörrar till en andra säsong!

– Om vi gör en andra säsong kommer jag verkligen inte göra den ensam. Jag tänker ta hjälp av flertalet erfarna regissörer, sa han till Variety.

Vad kommer en andra säsong handla om?

Spelledaren front man, squid game

Regissören öppnar för att en andra säsong kan komma att handla om spelledaren.

Vi vet som sagt inte mycket än, men regissören Hwang Dong-hyuk har sagt att en eventuell säsong 2 kan komma att fokusera på spelledarens liv, The front man.

– En idé vore spelledarens historia, karaktären som höll i den dödliga turneringen i första säsongen, har han sagt till The Times.

Blir säsong 2 en prequel?

Många fans spekulerar nu om att säsong 2 därför kommer vara en så kallad prequel – och alltså utspela sig före den första säsongen. Samt att säsong 3 kommer ta vid där säsong 1 slutade.

Att vi kommer få följa mannen bakom spelledaren, Hwang In-ho (spelad av Lee Byung-hun), hans bakgrund som vinnare av Squid game 2015 och hur han till slut kom att bossa över spelen.

Också relationen med hans bror, polisen Jun-ho (spelad av Wi Ha-joon), som han i första säsongen skjuter.

Wi Ha-joon har uttalat sig om en fortsättning för hans poliskaraktär, trots att vi inte vet om han lever eller är död (alla teorier om hans eventuella död + många fler hittar kan du läsa om HÄR!).

– Mitt hopp är att det kommer en andra säsong att Jun-ho lever och att storyn med Jun-hos bror blir uppklarad, har han sagt till Sports Chosun.

– Jag vill verkligen att Jun-ho lever. Men man kan aldrig veta. Bara regissören vet, men jag vill leva och vara med i säsong 2.

Blir det en prequel som handlar om The frontman är vi övertygade om att karaktären Jun-ho kommer ha en mycket större roll än i säsong 1.

Jun-ho squid game

Polismannen Jun-ho visade sig vara bror med spelledaren i säsong 1.

NAMKO

Vilka karaktärer kommer vara med i säsong 2?

Här kan vi bara gissa, men eftersom vi vet vilka som faktiskt dog i den första säsongen av Squid game finns det många vi (tyvärr) nästan kan utesluta (men bara nästan). Det finns ju chans att de kanske dyker upp i tillbakablickar eller liknande.

För visst kan vi inte få nog av Gi-hun (som fortfarande lever och, minst sagt, har en stor resa framför sig!), Sae-byeok (ja, hon dog, men snälla ta tillbaka henne på något sätt!), Deok-su eller Mi-nyeo (också döda, men så pass starka karaktärer att vi hoppas på någon slags comeback). Oh Il-nam (Yeong-su Oh) har också en intressant historia att berätta och vi vill gärna veta mer om honom och hans liv, när han startade Squid game.

Sang-woo, Gi-hun och Ali, Squid game
YOUNGKYU PARK

Skådespelaren Park Hae-soo (bakom karaktären Sang-woo, Gi-huns barndomsvän som tog många liv i Squid game, men i slutändan inte kunde leva med vad han gjort, och tog sitt egeta under det sjätte och sista spelet) är själv hoppfull inför en andra säsong.

– Sang-woo var en karaktär som var tvungen att dö, vilket är synd. Vem vet, regissören skulle kunna göra en prequel. Jag hoppas jag kan få vara med i Gi-huns dröm, har han sagt till Soompi.

sang-woo squid game

Skådespelaren Park Hae-soo är öppen att dyka upp i en andra säsong, trots att hans karaktär dog.

Kort och gott, i skrivande stund har vi inte mycket mer info om en andra säsong av Squid game än det här. Men vi lovar, vi håller er uppdaterade!

Foto: Netflix

Missa inte

8 galna teorier om Squid game – som faktiskt kan stämma

Innehåller spoilers – obviously!

10 detaljer du troligtvis missade i Squid game

Ledtrådarna om spelarnas öden, kopplingen med tjejgruppen och målningen!

Squid game bakom kulisserna – se bilderna

Häng med BTS!