Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

8 galna teorier om Squid game

05 okt, 2021 
Galna teorier om squid game
Alla snackar om den sydkoreanska Netflix-serien Squid game och vi förstår varför. Serien har verkligen allt och vi får inte nog. Här är 8 galna teorier om Squid game som faktiskt kan stämma – och som (tack gud!) öppnar upp för en säsong 2!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Därför snackar alla om Squid game – här är allt du vill vetaBrand logo
TV: Därför snackar alla om Squid game – här är allt du vill veta

Tomheten vi känner efter att ha plöjt en av världens bästa serier ever – ja, vi vågar definitivt påstå det – är inte nådig. Tur då att internet kryllar av galna teorier som gör att vi kan leva kvar i Squid game-universumet ännu lite till!

Den här artikeln innehåller spoilers, obviously. Och är du en av dem som ännu inte sett serien? Då vet du vad du ska göra det kommande dygnet! Välkommen tillbaka hit sen.

Här är åtta galna teorier om Squid game:

1. Kortet du väljer när du spelar Ddakji-spelet avgör din roll i Squid game

Gong Yoo Squid game

Färgerna har stor betydelse genom hela serien och väldigt tydligt är det gällande spelet i tunnelbanan, då Seong Gi-hun (spelad av Lee Jung-jae) försöker vinna pengar av Gong Yoos karaktär.

Annons

Gi-hun får välja mellan rött och blått kort, han väljer blått och vaknar upp som nummer 456 i en grönblå tracksuit, som en spelare. Vid en tillbakablick senare under seriens gång ser vi att även de andra spelarna valde färgen blå. Många är här övertygade om att de som istället valde rött kort vaknar upp som en vakt, iklädd rödrosa jumpsuit.

Squid game-teorier blått och rött kort

Genom avsnitten får vi se hur vakterna har det, och även om de slipper spela om sina liv, känns de också som hårt arbetande fångar med egna stränga rutiner och scheman. Också deras liv hänger på en skör tråd. Så visst verkar det rimligt att vakterna är där, inte på grund av de bra och härliga arbetsförhållandena, utan snarare att de – likt spelarna – är i ett sådant desperat behov av pengar att de gör nästan vad som helst.

Annons

Andra menar dock att vaktstyrkan består av gamla vinnare.

Squid game-teorier om färgen på kortet

2. Spelare 001 är Gi-huns pappa

är spelare 001 gi-huns pappa? squid game-teorier

Den gamla mannen, spelare 001, vid namn Oh Il-nam, ryktas vara Gi-huns pappa. Varför? Här finns det många olika tecken på att det stämmer.

Annons

I tredje avsnittet säger Oh Il-nam att han ”slår vad om att du blev smiskad mycket när du växte upp”, varpå Gi-hun undrar hur han kunde veta. ”Det blev min son också, han var precis som du, min vän”, svarar Oh Il-nam.

I avsnittet med kulspelen (ja, DET avsnittet *sobs*) paras duon ihop och går omkring i den uppbyggda staden. Oh Il-nam berättar att han bodde i ett exakt sådant område när han var barn, Gi-hun säger: ”Det gjorde jag också. Vet du vad? Vår bakgata var väldigt lik”. I samma avsnitt, när Oh Il-nam får en släng av demens (eller fejkar han?) frågar han om det är den 24:e, eftersom hans sons födelsedag snart inträffar. Och den alerta minns kanske i första avsnittet när Gi-hun försöker knäcka sin mammas pinkod till bankkortet, han testar bland annat sitt födelsedatum: 0426 – alltså 26 april – två dagar efter den 24:e!

Oh Il-nam och Gi-hun squid game

Många fans går så långt att gissa på att Oh Il-nam skapade Squid game för att hitta sin son, som han vill ska föra spelet vidare. Därav numren som tilldelades: 001 (första numret) och 456 (sista numret).

Annons

En annan teori om Oh Il-nams avkomma är att mannen i tunnelbanan, säljaren, spelad av Gong Yoo, är hans son, som ska fortsätta hålla spelen levande. Att Gong Yoo är en så pass stor skådespelare i Korea får många att tro på en andra säsong. För inte kan väl en känd skådis som han få en så liten roll?

Gong Yoo, squid game

3. Gi-huns dotters styvpappa har koppling till Squid game

Squid game-teorier

Gi-huns exfrus nya man har pengar, det fattar man. Och under seriens gång får vi reda på att han tänker ta med familjen och flytta till USA. När den svartklädda ledaren pratar i telefon pratar han alltid engelska och även med VIP:sen talas engelska, trots att alla inte är amerikaner.

Annons

Det här kanske känns lite tunt, men med ett välarbetat manus som detta är det svårt att tro att seriens skapare Hwang Dong-hyuk skulle skriva in den detaljen utan tanke bakom. Kan styvpappan vara personen som leder, eller ska leda, spelet i USA?

4. Ledaren ansvarar för Squid game mot sin vilja

Ledaren i squid game, teorier

I jakten på polisen beordrade spelledaren (spelad av Lee Byung-hun) att de skulle fånga honom levande. Senare sköt han visserligen sin bror, nej, vi har inte glömt. I axeln dock, det får vi komma ihåg. Det kunde lika gärna ha varit huvudet, hjärtat, magen eller något mer dödligt ställe.

Annons

Och spelledarens ångestfyllda reaktion efteråt skvallrar om att han inte är helt korrumperad. Många menar att, eftersom han vann Squid game 2015, har han stor kunskap om spelet. Så det kan vara så att han försökt avslöja hela grejen, men blev påkommen och därför nu tvingas ansvara för spelet för att få leva och/eller att hans familj ska vara säkra.

5. Polisen Hwang Jun-ho lever

HWANG JUN-HO polis i squid game

På tal om polisen och spelledarens bror, Hwang Jun-ho (spelad av Wi Ha-joon) tror majoriteten av internet att han fortfarande lever. Han blev skjuten, visst. Men som sagt: i axeln. Han föll från en HÖG klippa ner i vattnet, japp. Men detta är fiktion och många film- och serie-karaktärer har överlevt värre saker än så.

Annons

Så visst är chansen stor att han fortfarande är vid liv, vilket bådar gott för en andra säsong. De som inte tror på denna teori menar istället att hans död är en symbol för att spelet inte kan stoppas, och att Squid game är en oändlig cykel, som bara kommer gå om och om igen.

6. Gi-huns röda hår symboliserar… ja, vad?

Gi-hun som rödhårig, squid game

Efter att Gi-hun vunnit Squid game färgar han håret rött, något som många tror visar vad som kommer hända sen. Och här finns det lite olika teorier om vad den röda färgen egentligen betyder.

Annons

Det röda kan symbolisera att Gi-hun nu är i en maktposition (han började som spelare i blått och nu tar han kontrollen, likt vakterna i rött, och ska avslöja det sjuka spelet för världen). I Korea står rött för maskulin energi och många menar att det symboliserar att han börjar ta kontroll över sitt liv.

Squid game-teorier om rött och blått

Det röda kan också betyda att han kommer komma tillbaka som en av vakterna (för att avslöja Squid game), menar andra.

7. Squid game finns över hela världen

VIP squid game

Om man lyssnar noga på vad VIP:sen säger när de anländer kan man anta att Squid game inte är något som bara förekommer i Sydkorea. En av VIP:sen sa bland annat att ”den sydkoreanska versionen är en av de bästa”. Vågar vi hoppas på spinoffs?

Annons

8. Kang Sae-byeok lever

Kang-sae lever? en av teorierna kring squid game

Att spelare 067, Kang Sae-byeok (spelad av Jung Ho-yeon) lever kanske snarare är önsketänkande än faktum, men vi väljer att lämna det öppet. För visst är allt möjligt? Vi vill så gärna!

Många menar nämligen att hon överlevde och har rymt, trots att hon fick världens glasskiva i magen när glaset exploderade i avsnitt 7, och senare höggs i halsen av spelare 218, Sang-woo (spelad av Park Hae-soo).

Park Hae-soo i squid game

De så kallade bevisen? Hennes eliminering (aka död) meddelas inte över intercom, så som alla andras elimineringar (död) gjorde. Hon har också en kniv i fickan (från den sista måltiden), det gör att fans tror att hon kan ha skurit sig ut ur den svarta rosettprydda lådan innan den brändes.

Annons

Att hennes död meddelades på intercom, men inte visades, samt att hon, som sagt, var svårt skadad i buken, hade förlorat massa blod, höggs i halsen OCH stängdes in i en låda/kista, gör det dock svårt att riktigt tro på den här teorin. TYVÄRR!

Park Hae-soo och Jung Ho-yeon i squid game

Blir det en säsong 2? HÄR ÄR ALLT VI HITTILLS VET!

Foto: Netflix, TT

Annons