Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Spoiler alert: Javon Walton om sista minuten-ändringen i Euphoria säsong 2

02 mar, 2022 
AvJessica Rådne
javon walton i euphoria
Titta bort om du ännu inte kollat klart på säsong 2 av HBO-succén Euphoria! Skådespelaren Javon Walton avslöjar nu detaljer som ändrades i sista minut.
Annons
Otippade detaljer om Euphoria du inte hade en aning omBrand logo
Otippade detaljer om Euphoria du inte hade en aning om

Den kriminellt belastade karaktären Ashtray ”Ash” spelas av Javon Walton, 15. Efter att ha vuxit upp med sin inofficiella adoptivpappa/storebror Fezco (Angus Cloud), befinner sig Ash sig i en värld av djupt rotad ilska och stort våldskapital.

I säsong två av Euphoria på HBO bevisar den unga karaktären att han inte drar sig för att döda för sin sak. I sista avsnittet blir Ash själv skjuten av polis och tittaren lämnas med en stor cliffhanger – kommer han att överleva, eller inte?

I en färsk intervju med amerikanska Variety berättar skådespelaren Javon Walton om ett alternativt slut för karaktären, som kom att ändras i sista minut.

Annons

Framtiden för karaktären Ashtray

Ovan: Javon Walton i rollen som Ashtray i Euphoria.

– Han jobbar hårt. Han är väldigt lojal mot de han älskar. Och han är smart och mycket, mycket självsäker, säger Javon Walton när han ombes beskriva sin karaktär Ash.

– Det finns definitivt hopp om att Ash överlever, fortsätter han. För om det är någon som skulle kunna ta en kula i serien, så är det Ashtray. Ashtray är en riktigt hård unge. Han skojar man inte bort. Jag tror att han har en chans att komma tillbaka i säsong 3.

I slutscenen där Ash blir skjuten av den amerikanska insatsstyrkans SWAT-team är karaktären tyst och sammanbiten. Javon avslöjar att originalscenen egentligen innehöll en hel del dialog.

– Det har hänt några gånger nu att Ashtray varit menad att ha viss dialog, men att Sam (Levison, regissör reds. anm.) sedan beslutat att skippa den eftersom att han gillar att det är mycket mystik runt Ashtray, säger Javon.

Annons

Avslöjar flera ändringar i manus

Javon berättar att manuset till Euphoria säsong 2 har skrivits om flera gånger under resans gång, ibland precis innan kameran ska börja rulla. Att Ashtray ens blev skjuten i sista avsnittet, var inget Javon själv visste om i början på säsongen.

– Det var egentligen Fez som skulle bli skjuten, vilket är galet. Och sen, bara någon dag innan, ändrade de manus till att jag skulle skjutas, avslöjar den unga skådespelaren.

Ett helt annat slut hade alltså varit möjligt?! Scenen där Ash sköt Fez av misstag, är också nytillkommen, förklarar Javon.

– Hela grejen skrevs någon dag innan bara, berättar han.

Euphoria säsong 1 och 2 finns att streama på HBO Max. Säsong 3 är bekräftad, men ännu finns inget officiellt premiärdatum.

Källa: Variety

Foto: Instagram

Annons