Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Kvinnorna i Euphoria var obekväma med nakenscener – berättar nu

28 feb, 2022 
AvLouise Berglund
Maddie i Euphoria
Flera av kvinnorna som spelar i Euphoria har känt sig obekväma med vissa av nakenscenerna. Därför har ändringar i manus gjorts. Samtidigt kritiseras seriens skapare, Sam Levinson, på sociala medier.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Otippade detaljer om Euphoria du inte hade en aning omBrand logo
Otippade detaljer om Euphoria du inte hade en aning om

Säsong två av tv-serien Euphoria hade svensk premiär den 10 januari i år. Precis som den tidigare säsongen gestaltar den prisade serien med Zendaya i huvudrollen hennes liv kantat av missbruk och trasiga relationer.

I säsong två presenteras fler karaktärer, som nya killen i klassen Elliot (spelad av Dominic Fike) och drogbaronen Laurie (spelad av Martha Kelly). Rue (Zendaya) och Jules (Hunter Schafer) återförenas och Lexi (Maude Apatow) har en mycket större roll. Dessutom uppstår ett laddat triangeldrama mellan Maddie (Alexa Demi), Cassie (Sydney Sweeney) och Nate (Jacob Elordi).

Kvinnorna i Euphoria var obekväma med nakenscener

Precis som tidigare innehåller Euphoria många nakenscener. Dels i sexuella sammanhang men även vid andra tillfällen. I internationella intervjuer har det framkommit att tanken från början var att ännu fler av scenerna skulle innehållit nakna inslag.

Annons

Efter att flera av kvinnorna under inspelningen uttryckt att vissa av nakenscenerna känts överflödiga har ändringar i manus gjorts. Men under säsongen har allt fler kvinnor som medverkat i serien delat med sig av sina upplevelser av nakenscenerna som fått flera av dem att känna sig obekväma.

Minka Kelly skulle varit naken i sin första scen

Minka Kelly i Euphoria

Minka Kelly är en av de nya karaktärerna i säsong två. Hon spelar mamman till familjen där Maddie är barnvakt. I en intervju med Vanity Fair berättar hon att tanken var att hon skulle vara naken i sin första scen.

– (Sam) tyckte att det skulle vara mer intressant om min klänning föll till golvet, säger hon och refererar till scenen då hon ber Maddie om hjälp för att dra ner dragkedjan på klänningen.

Annons

– Det var min första dag som gäst i den här tv-serien och jag kände mig bara inte bekväm med att stå där naken.

– Jag sa att jag gör gärna scenen men jag tycker att vi kan behålla min klänning på.

Och så blev det. Minka Kelley behåller kläderna på i hela scenen.

Sydney Sweeney berättar om nakenscenerna

Sydney Sweeney som Cassie i Euphoria

Bara veckor tidigare berättade Sydney Sweeney, som gör rollen som Cassie, och är en av de som har mest nakenscener, att även hon sagt ifrån.

– Det finns stunder då Cassie skulle varit naken då jag sagt till Sam att ”jag tror inte att det är nödvändigt här”. Han sa ”okej, vi behöver inte det”, säger hon i en intervju med The Independent.

Annons

I samma intervju pratar hon om att hon aldrig upplever att hon blivit pushad till att göra nakenscener på HBO.

– Jag har aldrig känt att Sam har pushat det på mig eller försökte få in en nakenscen i en HBO-serie. När jag inte ville göra det tvingande han mig inte.

Chloe Cherrys scen ändrades från nakenhet

Chloe Cherry som Faye i Euphoria

Chloe Cherry spelar också en ny karaktär, den missbrukande sexarbetaren Faye. I en intervju med Daily Beast som släpptes en vecka efter Sweeneys intervju berättar hon att det från början var tänkt att hon skulle vara naken under scenen då hennes pojkvän hjälper henne gömma sig i en ventilationstrumma. Men efter att hennes manliga kollega ifrågasatt det togs beslutet att inte göra scenen naken.

Annons

– Det hade förmodligen varit mer bekvämt om vi hade haft lite mer tid att lära känna varandra. Sam ville göra scenen med mig helt naken och Tyler sa ”det är ganska mycket”, så de beslutade att inte göra det. Men jag var täckt av låtsasblod och det kändes väldigt bra att vara på set, säger Chloe Cherry i intervjun.

Martha Kelly om scenen då Zendaya klär av sig

Martha Kelly som Laurie i Euphoria

Martha Kelly, som även hon spelar en ny karaktär, Laurie, har själv ingen nakenscen i Euphoria. Däremot medverkar hon i en obehaglig scen då hon badar en väldigt påverkad Rue (Zendaya) som flytt från polisen.

– Det finns en scen där Rue ska gå ner i badkaret och Laurie injicerar henne med morfin. I manuset är det ännu obehagligare eftersom Laurie hjälper henne klä av sig i badkaret och det närmar sig någon slags vidrig pedofil-vibb. Initialt kände jag att jag inte kunde göra det, säger hon i en intervju med Variety.

Annons

Hon bad inte serieskaparna om att ändra i manus men hon berättar att hon blev glad när Sam berättade att scenen kommer filmas delvis ur fokus och att delar hade ändrats på grund av att produktionen fick pausas under pandemin.

ALEXA DEMIE OM NAKENSCENERNA I EUPHORIA

Alexa Demie som Maddie i Euphoria

Redan 2019, i ett Youtubeklipp med Vogue berättade Alexa Demie om att hon haft svårt med de avklädda scenerna. Hon säger att hon under manusläsningen kände att de passade och att hon ville göra dem.

– Nakenheten var... Det var tufft för mig eftersom jag, du vet, jag är inte riktigt... Jag är bara inte bekväm på det sättet publikt. Så det var svårt för mig. Men det fick mig, som jag sa, definitivt ur min comfort-zone och efter jag gjorde det kollade jag på det och kände att det inte är så allvarligt, säger hon i klippet.

Sam Levinson kritiseras på Twitter

Efter att flera av kvinnorna som medverkar i säsong två i intervjuer uttryckt att de känt sig obekväma med nakenscenerna har serieskaparen Sam Levinson, kritiserats på Twitter.

Många menar att han pushar de kvinnliga skådespelarnas gränser och har reagerat starkt på det faktum att scenen med Faye i ventilationstrumman ändrades efter att hennes manliga kollega anmärkte på den.

I nuläget har Sam Levinson inte svarat på kritiken. ELLE har bett HBO om en kommentar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons