Spice Girls nya musikvideo – 25 år efter originalet

15 okt, 2022 
AvLinda Strömbäck
Spice Girls
Spice Girls firar 25 år med en ny version av musikvideon till Spice up your life. Se nya musikvideon här!
Annons
Video: Spice Girls det gör de i dag
Video: Spice Girls det gör de i dag

Spice Girls är tjejgruppen som introducerade girl power för en hel generation och blev några av 90-talets största popikoner. Mer än 25 år efter gruppen toppat musiklistorna världen över, släpper nu Spice Girls en ny musikvideo till superhiten Spice up your life.

Spice Girls 25-årsjubileum

Den brittiska popgruppen Spice Girls bildades 1994 av Geri Halliwell (Ginger Spice), Melanie B (Scary Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice), Emma Bunton (Baby Spice) och Victoria Beckham (Posh Spice). Popikonerna kom att representera 90-talet med låtar som Wannabe, Stop och Say You'll Be There. Men efter sex år som en av världens främsta popgrupper valde Spice Girls att splittas för att satsa på sina individuella karriärer.

Spice Girls
Spice Girls

2007 berättade dock Victoria Beckham att gruppen skulle återförenas för att göra en turné som en hyllning till alla fans. Återföreningen bekräftades officiellt den 28 juni 2007 då hela gruppen samlades i London och fastslog att elva spelningar skulle planerade jorden över. I London sålde biljetterna slut på 35 sekunder.

Annons

Nu bjuder den ikoniska gruppen på ytterligare nostalgi då de släpper en nyversion av albumet Spiceworld – och en ny musikvideo.

Spice Girls nya musikvideo

Nyligen släppte Spice Girls nyversionen av musikvideon till Spice up your life – en av deras mest framgångsrika hits från 1997. I den får vi se sekvenser från den ursprungliga inspelningen som inte tidigare visats. I originalet utspelar sig nämligen större delen av videon i en mörk stad, med enstaka sekvenser i ett rymdliknande luftskepp. Men i den nya videon syns nu nya bilder på gruppen i luftskeppet – som bjuder på en rejäl nostalgitripp!

Publiceringen av videon sker inför släppet av Spiceworld 25 – en återutgivning för att fira 25-årsjubileet av studioalbumet som släpptes 1997. I den nya versionen väntas flera remixer av originallåtarna samt outgivna livelåtar. Spiceworld 25 släpps den 4 november.

Här kan du se nya musikvideon till Spice up your life!

Källa: Aftonbladet, Foto: TT, Youtube

Annons