Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Gizem Kling Erdogan om sin makeover inför The Playlist: ”Ångrar lite att jag gjorde det”

14 okt, 2022 
AvLinda Strömbäck
Gizem Kling Erdogan
I nya Netflix-serien The Playlist ser vi Gizem Kling Erdogan i rollen som Spotifys chefsjurist Petra Hansson. Nu berättar Gizem om utseende-förvandlingen hon gjorde för att gestalta sin karaktär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: Gizem Kling Erdogan: "Hon har jävligt bra stil"Brand logo
Video: Gizem Kling Erdogan: "Hon har jävligt bra stil"

Gizem Kling Erdogans skådespelarkarriär har nog inte gått någon serieälskare förbi. Hon har nämligen hunnit spela in ett helt gäng svenska serier de senaste åren. Bland annat har vi sett henne som Leah i Tunna blå linjen, som Pervin i Kalifat och som Denise i Kärlek & anarki.

Nu är Gizem aktuell som Petra i Netflix-serien The Playlist.

Nya serien The Playlist

I den nya Netflix-serien The Playlist gestaltas Spotifys resa från startup till global framgångsaga. Vi får bland annat följa hjärnan bakom succéföretaget, Daniel Ek, som går från att vara en okänd kodare till att starta världens största streamingtjänst. Serien visar hur idén väcktes till liv och hur den tillsammans med entreprenören Martin Lorentzon blev till till verklighet. Resan skildras även genom skivbolags-vd:n Per Sundins perspektiv, precis som genom kodaren Andreas Ehns och juristen Petra Hanssons.

Annons

Serien består av sex delar och som fokuserar på olika personers perspektiv i varje avsnitt. Utöver Gizem Kling Erdogan i rollen som Petra Hansson ser vi även skådespelarna Edvin Endre som Daniel Ek, Ulf Stenberg som Per Sundin och Christian Hillborg som Martin Lorentzon.

Gizem Kling Erdogan i The Playlist

För att gestalta sin karaktär, chefsjuristen Petra Hansson, berättar nu Gizem Kling Erdogan om utseende-förvandlingen hon gjorde inför rollen. Hon blekte nämligen sitt egna hår – från svart till blont.

– Det tog jävligt mycket stryk och jag ångrar lite att jag gjorde det, berättar Gizem Kling Erdogan för Expressen.

– Jag gjorde det för att jag ville åt en stor förändring. Det passar i rollen liksom. Och jag har också gröna linser i serien. Men nej, men jag kommer aldrig göra det igen, tror jag, säger Gizem.

Se trailern till The Playlist (och Gizems blonda hår) här!

Källa: Expressen, Filmtopp, Foto: TT, Instagram

Se också: Gizem Erdogans tolkning av rollen i The Playlist: "Den går på ett beat"Brand logo
Se också: Gizem Erdogans tolkning av rollen i The Playlist: "Den går på ett beat"
Annons