Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Skäms du också över ditt Spotify wrapped? Såhär fixar du ett bättre resultat 2021

20 jan, 2021 
AvLouise Berglund
Jag säger det bara nu. En gång dök Smurfhits upp på topplistan av mitt Spotify wrapped. Den här texten är kanske mest till mig själv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021Brand logo
7 orginalfilmer på Netflix som har premiär 2021

I slutet av varje år erbjuder Spotify sin funktion de döpt till Spotify wrapped. Du kan helt enkelt få en kul sammanfattning av hur mycket musik du lyssnat på under året, vilka dina toppartister var, vilken genre som är populärast hos dig och hur många nya artister du upptäckte.

Många postar sina resultat i sociala medier men jag kunde tyvärr inte göra det eftersom jag - återigen - skämdes för mycket över resultatet. Jag påstår inte att jag har otrolig musiksmak men jag trodde inte att det var så illa. Självklart får man ha vilken musiksmak man vill men låt mig kort berätta om ett trauma kopplat till min wrapped:

Min skam nådde nya höjder under sammanfattningen efter år 2018 när Smurfhits dök upp i min topplista. Till mitt försvar handlade det hela om att jag lyssnade på extrema mängder Smurfhits för att försöka hitta min favoritlåt som barn. Jag minns tyvärr inte om jag hittade den.

Spotify Wrapped
Såhär kan ett Spotify wrapped-år se ut.

Så fixar du ett bättre resultat på ditt Spotify Wrapped

Vi har nu lämnat år 2020 bakom oss och inlett musikåret 2021. Det här innebär att jag och alla andra nu har en chans att få ett nytt resultat. Som av en händelse har Spotify skickat ut ett pressmeddelande där de delar med sig av tips för hur du "tämjer" ditt wrapped. Eller "förbättrar ditt slutresultat", vilket är termen de själva valt att använda.

Annons

1. Gå inkognito med anonymt lyssnande: Det här är bra att göra om du låter en kompis välja musik. Aktivera funktionen "lyssna anonymt" för att undvika att personens eventuella märkliga musikval ska påverka dina streams. Detta gör du genom att klicka på "hem", "inställningar" och "lyssna anonymt".

2. Använd Spotify Kids till ungarna: Alla som har Spotify premium family kan använda funktionen Spotify Kids. På så sätt slipper du läsa ”Din topplåt var Baby shark följt av Babblarna”.

Spotify Wrapped 2021

Det är nu 11 månader kvar tills sociala medier återigen kommer fyllas av människors wrapped-resultat. Det återstår att se hur dessa tips påverkar topplistorna.

Min förhoppning är att jag kommer slippa gå under jord runt jul för tredje året i rad. Den som lever får se.

Läs mer:

Så får du fram vilka låtar du spelat mest 2020

Meghan Markle och prins Harry startar podcast på Spotify

Annons