Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Så får du fram vilka låtar du spelat mest på Spotify i år

02 dec, 2020 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
Kvinna på stan med airpods
Vilka artister och vilka låtar har du lyssnat mest på i år? Spotify har precis släppt funktionen som gör det möjligt att reda på vilken musik och vilka poddar som definierat ens år. Så gör du för att ta reda på ditt resultat!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 mest spelade låtarna på Spotify i SverigeBrand logo
10 mest spelade låtarna på Spotify i Sverige

Nyligen släppte streamingtjänsten Spotify en sammanfattning av vad vi lyssnat mest på under 2020. Årets lista präglades av svenska låtar – och gärna inom segmentet hiphop. Svag med Victor Leksell är till exempel årets mest lyssnade låt, och på listan över de mest streamade artisterna verkar tre av fem inom genren hiphop.

– Det här minst sagt annorlunda året är det tydligt att människor har funnit tröst och hopp genom musik på svenska, och knutit an till lokala pop- och hiphopartister. Både pop och hiphop på svenska har varit oerhört populärt 2020, sa Iman Hazheer, musikexpert på Spotify, i ett pressmeddelande.

Så, hur ser din personliga topplista ut? Dominerar Victor Leksell även där, eller skiljer du dig från svenska folket?

Personlig topplista på Spotify: Så gör du

För att få fram vilka låtar, artister och poddar du lyssnat mest på öppnar du Spotify-appen och klickar på ”Se hur du lyssnade 2020” (sitter du på en dator går du via den här länken).

Annons

Förutom vad och vilka som dominerat ditt streamingår finns även ett par nya funktioner i årets sammanfattning. Användarna kan till exempel göra ett quiz för att testa sina färdigheter när det gäller att förutspå vilka poddar och artister de streamat mest under året. Därtill har Spotify delat ut utmärkelser som visar vilken typ av lyssnare användaren är, till exempel banbrytare (du lyssnade på en specifik låt innan den fick över 50 000 streams), eller samlare (du la till x antal låtar i spellistor under året).

Foto: TT

LÄS MER:

Här är Youtube-klippen som flest svenskar tittade på 2020

Pinks duett med Willow, 9 – dotterns sångröst gör fansen mållösa

Årets största snackisar i kändisvärlden 2020

Annons