Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Själsystrarna i duon Lennixx släpper debutalbum

10 feb, 2023 
AvRebecca Jardsdotter
Själsystrarna i duon Lennixx släpper debutalbum
Säreget stämfyllt sound, starka looks och ett vackert, vitalt vänskapsband. Nu släpper själssystrarna Hanna Larsson och Andrea Kallström bakom duon Lennixx sitt debutalbum.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakom kulisserna – häng med när Janice plåtas för ELLEBrand logo
Bakom kulisserna – häng med när Janice plåtas för ELLE

Stjärnorna måste stått i symmetrisk linje den där torsdagseftermiddagen i mitten av 00-talet. Att Hanna och Andrea förs samman på en danslektion när de är runt tio år gamla kan nämligen inte vara en slump. Det låter snarare näst intill förminskande. För sedan den stunden håller de ihop. I vått och torrt. Det är den gemensamma kärleken till musik som får dem att klicka – och snart mimar de låttexter till varandra i dansspeglarna, har sleepover och sjunger låt efter låt i Andreas källare med golvlampan som mikrofonstativ. De ger positiv och konstruktiv kritik om varandras framträdanden, börjar sjunga tillsammans, försöker addera stämmor, inser att deras röster passar … rätt bra ihop. Under en skidresa till Åre några år senare skriver de sin första låt, helt a cappella, och inser att de är … rätt bra på det också. Hapap blir ett hemligt ord i deras kalendrar när de planerat att dra iväg till studion men inte riktigt vågat berätta för vännerna vad de egentligen håller på med. Snart blir det ett ord som förklarar dem, deras musik, deras gemensamma dröm. 2018 kommer den första EP:n, döpt till just Hapap. Samma ord tatuerar de kort därefter in på varsin arm.

Duon Lennixx består av Hanna Larsson och Andrea Kallström

H: Det är lika mycket en tatuering för kärleken till musiken som kärleken till varandra.

Den ena sneglar på den andra, den andra gör samma sak tillbaka. De garvar. Hanna och Andrea medger att de är nervösa inför releasen. Men också lättade. De verkar upprymda, stadiga, säkra på sin sak.

Annons

A: När vi lyssnade på det nya albumet häromdagen i studion, från början till slut, så kände vi …

H: … att det här är sjukt bra.

A: Exakt! Vi har petat på det här albumet så länge, det har gått flera år. Det känns konstigt att det rör sig mot sitt slut. Eller, ja, snarare mot sin början.

Ur ett känslomässigt perspektiv är Enough to get away med sina 13 låtar ett stort album. Det är känslorna som står i fokus, oavsett om det gäller vänskap, kärlek, åtrå, respekt eller självständighet. Det egendomliga soundet av stämmor på stämmor är genomgående. Att Hanna och Andrea verkar ha lärt sig hur man kapslar in auran av Lennixx är självklart – en person duon beskriver som en ”stark individ”.

Man kan gömma sig lite bakom Lennixx.

A: Lennixx har blivit en egen person. Hon är vår gemensamma röst, våra gemensamma tankar, men också något mer än oss. Hon är självsäker och trygg på ett sätt som man själv kanske inte alltid är.

H: Man kan gömma sig lite bakom Lennixx. Vi kan skriva en låt som känns otroligt personlig, men skylla på henne. Om vi inte skyller på varandra, haha.

Lennixx har en rätt kaxig approach ibland – hur kaxiga är ni själva på en skala från 1–10?

H: Jag är inte så kaxig.

Annons

A: Jag är nog lite kaxigare än du är.

H: Lennixx är däremot kaxigare än båda?

A: Hon kan vara en elva.

H: Det älskar jag.

Vilken låt på albumet är viktigast?

H: Albumets sista låt, Little overdue, känns lite extra. Jag har alltid älskat den.

A: Den handlar om att våga utvecklas, att inte vara rädd för att bryta sig ur gamla mönster. Att man är tillräcklig för att våga köra. Det är en lika stor uppmaning till lyssnarna som till oss.

H: Det är fint att plattan avslutas med den. Där finns hela idén till albumet. Det sammanfattar något större än oss, något viktigt.

Jag tror inte att vi förstår hur viktig vår vänskap är. Det är den viktigaste i världen.

Låten Think of two är ägnad till dem själva, som en enhet. ”Whatever the mess, we’ll clean up the rest. I won’t do it alone, as long as you’re there.” ”Drag me out on the floor, dance with me till it’s four. Now and forever, stay by me.” Hanna och Andreas vänskap sträcker sig längre än halva deras liv.

H: Jag tror inte att vi förstår hur viktig vår vänskap är. Det är den viktigaste i världen. Du är som en syster. Vi känner varandra …

Annons

A: … utan och innan. Jag tror att vi är beredda på att jobba på vår relation för alltid.

Vad ger riktigt bra vänskap?

H: Styrka, glädje och förståelse.

A: En plats att växa.

Vad är det bästa med att vara två i musiken?

A: Att få ha en trygg punkt att vända sig till och att uppleva alla otroliga, märkliga, sjuka, bisarra och fina saker med.

H: Jag förstår inte varför alla inte är duos. Och med sin bästa vän?! Det är underbart.

<i>Enough to get away</i> är titeln på Lennixx debutalbum som släpps den tionde mars

Det nya albumet kan premiärlyssnas tionde mars. 36 minuter av Lennixx.

Några nya kompistatueringar på gång?

A: Haha! Jag vill tatuera in albumtiteln, Enough to get away.

Vad betyder den raden för er?

Annons

A: Ibland väntar man på ett tecken innan man vågar förändra något i sitt liv. Vi hoppas att albumet ska vara ett sådant tecken för någon annan.

H: Exakt. Det är liksom dags nu.

På något vis står nog stjärnorna i linje på nytt, sådär 13 år senare. För det verkar vara dags för oss. Dags för Hanna och Andrea. Och det är, äntligen, dags för Lennixx.

Namn: Hanna Larsson och Andrea Kallström.
Ålder: 22 och 24 år.
Bor: I Stockholm.
Familj: Pojkvännerna Noah och Felix.
Aktuella: Släpper debut-albumet Enough to get away 10/3.
Följ: @lennixxduo

Foto: Sara Dehlin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons