Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Shiloh Jolie Pitts tidigare önskan om att leva som pojke

07 sep, 2022 
AvLinda Strömbäck
Angelina Jolie och Shiloh Jolie Pitt
Brad och Angelinas dotter Shiloh, 16, har hyllats för sin androgyna stil och för att ha utforskat sin könstillhörighet i tidig ålder. Shiloh Jolie Pitt är idag en förebild – både för ungdomar och som HBTQ+-ikon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 saker du vill veta om Shiloh Jolie-PittBrand logo
7 saker du vill veta om Shiloh Jolie-Pitt

I maj 2006 fick Angelina Jolie och Brad Pitt sitt första biologiska barn – Shiloh Jolie-Pitt. Utöver Shiloh har skådespelarna fem barn tillsammans – Maddox, Pax, Zahara, Knox Leon och Vivienne. Vid tre års ålder började dottern utforska sin könstillhörighet – något hon uppmärksammats och hyllats för.

Brad och Angelina om Shilohs könstillhörighet

I en intervju med Vanity Fair berättade Angelina Jolie tidigare om Shilohs önskan att betraktas som en pojke.

– Hon vill vara en kille, så vi klippte av hennes hår. Hon gillar att bära killkläder och vill ha allt som är ”killigt”. Hon vill vara precis som sina bröder, sa Angelina Jolie i intervjun. Hon har också berättat att hon blivit överraskad över dotterns vilja i sådan tidig ålder, men att hon och maken fann det mycket intressant.

Annons

Även Brad Pitt lyfte ämnet i en intervju med Oprah Winfrey 2008.

– Hon vill bara bli kallad för John. John eller Peter, det är en Peter Pan-grej. Och då säger jag, ’John, vill du ha lite juice?’, berättade Brad Pitt då.

Shiloh med pappa Brad och bröderna Pax och Maddox
Shiloh med pappa Brad och bröderna Pax och Maddox 2014

Angelina om Shilohs könsidentitet

I en intervju med The Daily Mail lyfte Angelina Jolie också faktumet att försöka låta bli att tolka sin Shilohs könsidentitet.

– Det är inte upp till världen att interpretera något om henne. Hon vill klä sig som en pojke, ha samma frisyr som en pojke, och ville bli kallad för John ett tag. Vissa barn bär mantlar och vill vara Superman. Shiloh ville vara som sina bröder, det är sån hon är, berättade Angelina då.

Annons
Angelina Jolie och Shiloh 2017
Angelina Jolie och Shiloh 2017

Shiloh Jolie Pitt Hyllas

När Shiloh debuterade på röda mattan tillsammans med sina föräldrar vid åtta års ålder, kom hon i kostym och kortklippt frisyr, blev hon uppmärksammad, men också hyllad för sin androgyna stil. Sedan dess har hon blivit en stor förebild i unga kretsar för att hon brutit normen i tidig ålder och vågat ifrågasätta sin könsidentitet. Shiloh använder idag hon/henne som pronomen, och fortsätter att inspirera genom att bryta barriärer.

Shiloh Jolie Pitt 2021
Shiloh Jolie Pitt 2021
Annons
Shiloh Jolie Pitts stilresa genom årenBrand logo
Shiloh Jolie Pitts stilresa genom åren

Källa: Express, Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons