Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Shakira kan få åtta års fängelse – det här är allt vi vet

28 sep, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
Shakira
Problemen fortsätter att hopa sig för Shakira.
Efter att först ha separerat från Gerard Piqué riskerar hon nu åtta års fängelse.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är 4 kändispar som gjort slut under 2022Brand logo
Här är 4 kändispar som gjort slut under 2022

Den colombianska artisten har inte haft det lätt senaste tiden. Nu står det klart att världsstjärnan Shakira, 45, ställs inför rätta.

2018 anklagade spanska åklagare Shakira för att ha låtit bli att betala 14,5 miljoner euro (157 miljoner kronor) i skatt på hennes inkomst under åren 2012 och 2014. Nu kräver då åklagare att hon skall sitta åtta år i fängelse och betala dyra böter om hon döms.

Därför vill åklagaren att hon ska dömas

Enligt åtalet ska Hips dont lie-artisten ha tillbringat mer än hälften av tiden i Spanien och man menar då att hon då borde ha betalat skatt i landet, trots att hon på pappret bodde i Bahamas. Shakira nekar till anklagelserna som till stor del grundar sig i Shakiras tidigare förhållande med expojkvännen och fotbollsspelaren Gerard Piqué, 35, som spelar i FC Barcelona.

Annons

Enligt uppgifter ska ex-paret ha köpt hus i landet, och deras första barn ska även vara registrerat i Spanien.

Uppbrottet med Piqué

Det var under sommaren som vi möttes av nyheten om att paret separerar efter tolv år ihop. I samma veva ryktades det om att Gerard haft en affär med en annan kvinna. Så den senaste tiden har minst sagt varit tuff för artisten. Hon och Gerard har sönerna Sasha, 7, och Milan, 9, tillsammans. Shakira berättade nyligen att hon försöker att hålla ihop det framför barnen, för deras skull.

– Det är jobbigt för två barn som försöker att ta in sina föräldrars separation. Ibland känns det som en mardröm och som att jag kommer att vakna upp snart. Men nej, det är på riktigt.

Ex-paret Shakira och Gerard Piqué.
Ex-paret Shakira och Gerard Piqué.

Nyheten slog ned som en bomb. Och efter att först ha hållit tyst kommenterade Shakira till sist det hela.

– Jag har varit tyst tidigare och bara försökt att processa allt. Det är svårt att prata om, speciellt eftersom jag fortfarande är mitt i det, och för att jag är en offentlig person och för att vår separation inte är som en vanlig separation, säger hon till amerikanska ELLE.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons