Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Selena Gomez nya ord om tuffa tiden med bipolär sjukdom

27 okt, 2022 
AvFelicia Hovryd
Selena Gomez
För fyra år sedan fick skådespelaren Selena Gomez veta att hon har bipolär sjukdom. I den nya dokumentären Selena Gomez: My Mind & Me berättar hon om den tuffa tiden efter diagnosen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
9 saker du inte visste om Selena GomezBrand logo
9 saker du inte visste om Selena Gomez

2020 öppnade Selena Gomez upp om att hon är bipolär. Efter att i många år pratat öppet om sin ångest och depression var det något som föll på plats när hon fick sin diagnos.

I den nya dokumentären Selena Gomez: My Mind & Me som har premiär den 4 november på Apple+ berättar artisten bland annat om den tuffa tiden efter att hon fått diagnosen.

Selena om skräcken efter diagnoseringen

Selena som har varit i offentligheten sedan barnsben har gått igenom uppbrott, mental ohälsa och sjukdom, allt framför hela världen som åskådare. När hon fick sin diagnos var det en lättnad.

– Jag kunde ta ett djupt andetag och känna att ”Okej, det här förklarar mycket”, sa Selena i en stor intervju med amerikanska Elle förra året.

Men det blev inte bara en dans på röda rosor och efter diagnosen började Selena läsa på om sjukdomen, allt för att förstår sig själv bättre och göra det hela mindre läskigt.

– Allt eftersom jag får mer information, så känns det bättre. Diagnosen skrämmer mig inte längre när jag har kunskap… Jag vill veta allt om diagnosen, och på så sätt försvinner rädslan, sa hon till tidningen.

Annons

”Tänk om jag inte kommer tillbaka?”

Nyligen släppte Vanity Fair en teaser på TikTok från den nya dokumentären och i dokumentären pratar Selena om sin bipolära sjukdom.

– När jag först berättade om det visste jag inte hur jag skulle hantera min diagnos, säger Selena och fortsätter:

– Tänk om det hände igen? Tänk om jag inte kommer tillbaka nästa gång? Jag behövde fortsätta lära mig om den. Jag behövde ta det dag för dag.

I teasern berättar Selena om hur hon som barn var rädd för blixten och åskan då det skulle kunna innebära att en tornado närmade sig.

– Men min mamma gav mig barnböcker om blixten och åskan som i stort sett sa ”Ju mer du lär dig om det desto mindre kommer du vara rädd för det”. Och det hjälpte verkligen, säger hon i dokumentären.

Källa: ELLE US, TikTok, Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons