Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Scarlett Johanssons alla tatueringar och deras betydelse

26 okt, 2022 
AvEbba S. Dahlman
Världskända skådespelaren Scarlett Johansson har 9 tatueringar som hon gärna framhäver på röda mattan.
Men vad har motiven för betydelse för stjärnan?
Här sammanfattar vi dem alla.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Colin Jost och Scarlett Johansson - parets kärlekshistoriaBrand logo
Colin Jost och Scarlett Johansson - parets kärlekshistoria

Hollywoodskådespelaren Scarlett Johansson, 37, har en gedigen samling tatueringar som pryder hennes kropp. Kroppskonsten är något som stjärnan aldrig har varit rädd för att visa upp i offentliga sammanhang, så som i tv-intervjuer eller på röda mattan.

Men vad betyder egentligen alla hennes tatueringar? Här listar vi dem.

Scarlett Johansson alla tatueringar och Deras Betydelse

Scarlett har totalt 9 tatueringar i olika storlekar. Registret innehåller allt från enkla linjer på ankeln till en massiv tatuering som pryder hennes ryggtavla, och som skapade stora rubriker när hon visade upp den för första gången.

Annons

Stjärnan har dessvärre inte uttalat sig kring betydelsen bakom alla hennes tatueringar. En del av dem är dock relativt enkla att tolka. Här kommer en sammanfattning.

Lamm och rosor

Scarlett Johanssons kanske mest uppmärksammade tatuering är den som pryder hennes rygg. Den föreställer ett litet lamm omgivet av stora rosor. Det lilla lammet var själv på ryggtavlan under en tid tills hon, på MET-galan år 2018, för första gången visade upp att motivet fått sällskap av ett antal verklighetstrogna rosor ritade av tatueringsartisten Josh Lord. Scarlett har inte avslöjat betydelsen bakom motivet, men en högst trolig teori är att det handlar om en hyllning till dottern; Rose Dorothy Dauriac.

Scarlett visade upp tatueringen på premiären av filmen Avengers: Endgame år 2019, när hon anlände i en glittersprakande blåsa som framhävde ryggen.

sammanflätade Cirklar

Från en av de största tatueringarna till en av de minsta. Skådespelarens högra ankel pryds av två sammanflätade cirklar, varav den ena cirkeln innehåller bokstaven ”A”. Betydelsen bakom bokstaven är ännu okänd. Motivet får oss dock att misstänka att det finns en personlig koppling.

Annons
En av Scarlett Johanssons mest subtila taueringar.

Hästsko och text

Johansson har en speciell tatuering som pryder ett område över hennes revben. Motivet föreställer en uppochnervänd hästsko som omges av texten ”Lucky you”. Enligt tidningen Daily Mail lät stjärnan få tatueringen gjord av franska tatuerings- och graffitiartisten Fuzi Uvtpk i Paris år 2012. Betydelsen är okänd, men vi gissar (föga förvånande) att det handlar om någon form av symbol för lycka.

Soluppgång

Till skillnad från stjärnans övriga tatueringar, så är den uppmärksammade soluppgången som pryder hennes vänstra underarm gjord i färg. Den är unik på ett annat sätt också - nämligen det faktum att hon har berättat om den.

Annons

Jag har haft tatueringen av en soluppgång på min arm ganska länge. Det gör mig glad att titta på den, men anledningen till att jag gjorde den är väldigt personlig. Några saker måste förbli privata, har stjärnan uttalat sig enligt tidningen Zimbio.

Scarlett Johanssons färgglada soluppgång gör henne glad.

Avengers

Josh Lord, konstnären bakom skådespelarens stora ryggtatuering, är även mannen bakom det lilla ”A” som pryder insidan av hennes underarm och som sammanbinder (nästan alla) skådespelare från Avengers-filmerna. Lord avslöjade för tidningen Revolver Magazine att det finns en gömd symbolik i de personaliserade tatueringarna.

Annons

– Deras initialer gömmer sig också där, berättade han.

Fem av sex Avengers från originalcasten har tatueringen. Enligt Robert Downey Jr., 57, var det Scarletts idé från början. Det rapporterade Entertainment Weekly. Den enda som avstod tatueringen var Hulkenskådisen Mark Ruffalo, 54.

Tatueringen syns på bild nummer 4 i bildspelet nedan:

Blomma

Ytterligare en färgglad tatuering, om än mycket mer subtil än soluppgången på underarmen, pryder hennes revben. Betydelsen bakom blomman är okänd.

Scarlett rockar ofta klänningar med låga skärningar och cut-outs som visar upp hennes kroppskonst.
Se också: Hollywoodkändisarna som gift sig 2022 – se bilderna härBrand logo
Se också: Hollywoodkändisarna som gift sig 2022 – se bilderna här
Annons

Armband

Det permanenta armbandet som Scarlett har tatuerat på vristen har en spännande betydelse. Berlocken som hänger på armbandets smala kedja föreställer Tors hammare, som Scarletts rollkaraktär Black Widow (i filmerna om Marvel Studios Avengers) plockar upp som ett bevis på värdighet av hammaren. Hammaren i stjärnans tatuering har dessutom texten ”I [heart] NY” graverad, vilket är en homage till staden New York där Johansson föddes.

Scarlett Johansson har ett armband tatuerat på vristen.

Uggla

En fågel, närmare bestämt en flygande uggla, pryder ett område på skådisens revben. Om det finns någon djup personlig betydelse bakom motivet är det ännu okänt.

Källa: InStyle

Foto: Karl Walter/Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons