Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Sarah Jessica Parkers ord om sitt utseende efter åldershånen

03 jun, 2022 
AvElin Jonsson
sarah-jessica-parker-
”Vill ni att jag ska sluta åldras och bara försvinna?” frågar sig Sarah Jessica Parker efter att hon kritiserats för att se för gammal ut för att visas på tv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: 7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstilBrand logo
VIDEO: 7 gånger Sarah Jessica Parker inspirerats av Carrie Bradshaws klädstil

I samma veva som att Sex and the city-uppföljaren And just like that... gick het på HBO släpptes bilder på skådespelarna och vännerna Sarah Jessica Parker, 57, och Cynthia Nixon, 56, där skrattrynkorna och det gråa håret stod i fokus. Bilderna hyllades på sociala medier.

Men samtidigt gjorde seriens skådisar och team-arbetare klart att både serien i sin form, och kvinnorna som spelar karaktärerna också utsätts för en hel del hat. Detta på grund av att kvinnorna åldrats, och att många då uttryckt att de ej hör hemma i tv-rutan.

Sarah Jessica Parker: Jag vet ju hur jag ser ut

Carrie Bradshaw-skådisen SJP var den första som tog bladet från munnen vad gäller den ålders-kritik de stött på.

Annons

– Alla har visst någonting att säga. ”Hon har för mycket rynkor, hon har inte nog med rynkor”. Det känns nästan som att folk inte vill att vi ska vara okej med vilka vi är. Det är nästan så att det känns som att de njuter av att vi eventuellt inte är det.

– Och hur man än gör, om man väljer att åldras den naturliga vägen, eller om man väljer att göra något för att ändra sitt utseende, så känns det som att det blir fel, säger Carrie Bradshaw-skådisen Sarah Jessica Parker i en intervju med Vogue och fortsätter med att fråga sig:

– Jag vet hur jag ser ut, och jag har ju inget val. Vad ska jag göra åt det? Sluta åldras? Bara försvinna?

SJP på g till gala i mars i år.

”Kvinnohatet är överväldigande”

Sarah Jessica Parker poängterade även att många av de synpunkter som hon stött på om tv-serien är sexistiska.

Annons

– Kvinnohatet bland alla kommentarer är överväldigande. Detta. Skulle. Aldrig. Hända. En. Man. ”Grått hår, grått hår, grått hår. Har hon grått hår!?”, säger dem. Och samtidigt sitter jag här med Andy Cohen.. och han har hela huvudet fullt med grått hår vilket är vackert. Varför är det okej för honom?! frågar Sarah Jessica Parker sig.

Kvinnor över 50 år måste få synas

Sex and the City-regissören Michael Patrick King, 67, satte också ned foten mot den kritik han och resterande medarbetare stött på under arbetets gång:

– När vi berättade om And Just Like That... till en början så kom det en hel del positiva reaktioner.

– Men ett av de lite bitchigare uttalandena som kom via sociala medier var när folk delade bilder från serien The Golden Girls (Pantertanter) och sedan refererade till And Just Like That... på ett elakt sätt.

– Och då blev jag liksom: ”Wow, så antingen är du 35 år, eller så bor du i Florida...” Därmed stod det klart att det faktiskt saknas ett kapitel där! sa han i samma intervju med Vogue och menade att kvinnor över 50 sällan syns i kulturen.

SJP under årets Met-gala.

Foto: TT/Instagram

SE OCKSÅ: 5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte vissteBrand logo
SE OCKSÅ: 5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte visste

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons