Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Det offentliga bråket mellan Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall

20 jun, 2023 
AvLinda Strömbäck
Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall
Efter flera år av kylig stämning mellan Sex and the city-kollegorna, återförenas nu Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall i And just like that. Vi har samlat en tidslinje över det offentliga bråket mellan skådespelarna – som existerat i över två decennium.
Annons
Samantha Jones återvänder till Sex and the city-världenBrand logo
Samantha Jones återvänder till Sex and the city-världen

Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall har sedan 90-talet gestaltat de omåttligt populära karaktärerna Carrie Bradshaw och Samantha Jones. I Sex and the city har de nära vännerna gått igenom allt från relationsproblem till sjukdomar samt bjudit tittarna på skratt, tårar – och en och annan skämskudde.

Men bakom kamerorna har relationen mellan skådespelarna varit annorlunda. Redan i början av 00-talet började det spekuleras om att de uppstått en klyfta mellan Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall efter att de fått olika betalt för serien. Under flera års period har ryktena spätts på ytterligare efter skådespelarnas olika uttalanden – och till fansens besvikelse lyste Kim Cattrall med sin frånvaro i SATC-rebooten And just like that. Nu har Kim Cattrall däremot gått med på att medverka i den andra säsongen av serien, och fansen undrar såklart om det har med relationen till SJP att göra.

Annons

TIDSLINJEN ÖVER SARAH JESSICA PARKER OCH KIM CATTRALLS RELATION

Vi har samlat en tidslinjen över Sarah Jessica Parker och Kim Cattralls offentliga bråk – och hur relationen mellan de två skådespelarna ser ut idag.

2004 – Sex and the city sänder sitt sista avsnitt

Efter att Sex and the city gjort succé både i USA och internationellt under 90-talet, kommer den hyllade serien till ett slut 2004. I en intervju berättar Kim Cattrall att pengar varit en av anledningarna till varför serien lagts ner. Hon kände att det var det dags för fler (inklusive henne själv) att få ta del av den finansiella vinst som serien dragit in – och inte bara SJP som var exekutiv producent. Men när skaparna inte gick med på att höja Kims lön valde hon att hoppa av.

Sex and the City 1998
Sex and the City 1998

2008 – The Telegraph adresserar bråkryktena som uppstått

I en artikel av The Telegraph adresseras ryktet om att Kim Cattrall skulle vara ovän med sina motspelare. På Emmy Awards fyra år tidigare ska nämligen SJP, Kristin Davis och Cynthia Nixon suttit tillsammans på galan – samtidigt som Kim satt ensam.

Annons

– Är vi bästa vänner? Nej, vi är professionella skådespelare. Vi har våra egna liv, svarade Kim tidningen.

I samma artikel hävdade däremot SJP något annat:

– Ärligt, vi är alla vänner och jag önskar att vi fick se mer av Kim. Hon nämnde pengar och det är inget man borde baktalas för, men folk antar att vi har gjort det.

SATC-gänget 2008.
SATC-gänget 2008.

2008 – Första Sex and the city-filmen har premiär

Fyra år efter seriens avslut kommer första Sex and the city-filmen. Många tror att Kim Cattrall är anledningen varför det tagit så lång tid för filmen att komma ut. Kim berättade senare för Marie Claire att hon genomgick en svår skilsmässa, samt fick beskedet att hennes pappa drabbats av demens och behövde spendera tid med sin familj. Till slut känner hon sig stark nog och redo att gestalta Samantha igen, och är glad över att de väntade med inspelningen. Hon kallar filmen för ”den bästa återföreningen”.

Sex and the city 1.
Sex and the city 1.

2009 – Sex and the city 2 spelas in

The New Yorker rapporterar att Sarah Jessica Parker och Kim Cattrall inte längre pratar med varandra, och att det skapar obekväm stämning på inspelningen av Sex and the city 2.

Filmen har premiär ett år senare.

Inspelningen av Sex and the city 2.
Inspelningen av Sex and the city 2.

2010 – SJP och Kim Cattrall svarar på ryktena

Både SJP och Kim Cattrall får frågor om det påstådda bråket mellan de två, men nekar att de skulle ha någon dispyt. De säger att medierna försöka skapa en story om två starka kvinnor som har en catfight – men att så är inte fallet.

Annons

2017 – Planerna på en tredje Sex and the City-film läggs ner

Kim Cattrall tackar nej till att medverka i en tredje SATC-film, och Warner bros. anser att det inte vore rättvist gentemot fansen att producera en film utan Samantha. Sarah Jessica Parker säger att hon är besviken över att det inte blir en tredje film. Även Kristin Davis säger att det är synd att karaktärerna inte kunde få sitt sista kapitel.

2017 – Kim Cattrall öppnar upp i en intervju

Kim Cattrall säger i en intervju med Piers Morgan att hon aldrig varit vän med sina motspelare. Hon säger även att nu när hon fyllt 60, så vill hon fokusera på de grejerna hon själv vill göra, och därmed inte fortsätta göra rollen som Samantha. Hon säger att hon har spelat rollen väl och gjort sin del, plus lite till. Kim svarar även på ryktet om att det inte blivit en tredje film pågrund av att hon betett sig som en diva.

Kim Cattrall i intervju med Piers Morgan.
Kim Cattrall i intervju med Piers Morgan.

– Här vill jag verkligen ta tillfället att kritisera några som jobbar med Sex and the City, och speciellt Sarah Jessica Parker. Jag tycker att hon kunde varit trevligare. Jag vet inte vad hennes problem här.

Annons

SJP svarade senare på kommentaren:

– Den kommentaren gjorde mig väldigt upprörd, eftersom det är så långt ifrån hur jag upplevde den tiden vi hade ihop.

2018 – Kim Cattralls bror går bort

Kim Cattralls bror hittas död i Kanada och SJP skriver en öppen kommentar på Cattralls Instagram att hon beklagar sorgen.

”Kära Kim, jag beklagar sorgen, all kärlek till dig och din älskade bror.”

Som svar skriver Cattrall på sin Instagram att Parker exploaterat hennes brors bortgång.

”Min mamma frågade mig idag ´När ska den där hycklaren Sarah Jessica Parker, lämna dig i fred?' Ditt sätt att ta kontakt är en smärtsam påminnelse om hur elak du var förr och fortfarande är idag. Låt mig göra detta väldigt tydligt (om jag inte redan gjort det). Du är inte min familj. Du är inte min vän. Så jag skriver detta för att förklara för dig en sista gång: sluta exploatera vår tragedi för att försöka framstå som en 'trevlig tjej'.”

Annons

2021 – And just like that... har premiär utan Samantha

De tre vännerna Carrie, Charlotte och Miranda återförenas i Sex and the Citys reboot And just like that. Till fansens besvikelse lyser Samantha med sin frånvaro.

Miranda, Carrie och Charlotte i And just like that.
Miranda, Carrie och Charlotte i And just like that.

2022 – SJP får frågan om Samantha kommer göra comeback

Efter hintar om att Samantha kommer tillbaka till AJLT i säsong två, får SJP frågan om hon vill att Kim Cattrall ska återvända till serien.

– Jag tror inte det, det finns för mycket historia av känslor som hon delat med sig av offentligt.

Seriens skapare Michael Patrick King instämmer:

– Om allt var möjligt, så hade det varit underbart att få tillbaka Samantha. Men jag har inga förväntningar på att Kim Cattrall någonsin kommer att återvända.

Annons

Även Kim Cattrall svarar på ryktena om en potentiell comeback med ett tydligt nej.

2022 – SJP om relationen med Kim

I The Hollywood reporters podcast öppnar SJP upp om relationen med Kim, och om hon fått frågan att medverka i AJLT.

– Det är väldigt svårt att prata om den här situationen med Kim, eftersom jag varit så försiktig med att inte säga något otrevligt. Det är inte så jag vill föra mig i konversationer som är så här pass komplicerade.

Hon säger också att ingen pratat om henne på det sättet som Kim gjort, och att det sårat henne.

– Vi frågade inte henne eftersom hon gjort det klart och tydligt att hon inte vill vara med, och det kändes inte längre bekvämt för oss att fråga, så vi tänkte inte ens på att göra det. Men det handlar inte om att baktala henne eller exkludera henne utan snarar att vi lärt oss av det hon sagt tidigare.

Sarah Jessica Parker.
Sarah Jessica Parker.

2023 – Variety avslöjar att Cattrall kommer medverka i AJLT

I juni 2023 släpper Variety bomben att Cattrall kommer dyka upp som Samantha i AJLT 2. Hon kommer däremot bara medverka i en scen – en dialog som spelades in i New York i mars, utan att Kim träffat eller pratat med någon av SATC-stjärnorna.

Annons

Kim och hennes representanter väljer att inte kommentera avslöjandet eller medverkan i AJLT.

2023 – Relationen med Kim Cattrall idag

Kristin Davis får frågan om någon av skådespelarna från SATC har någon kontakt med Cattrall.

– Man måste respektera andra önskningar. Jag kommer inte slösa min energi på det. Jag kan inte ändra någon. Jag förstår fansens känslor och att de är upprörda, jag önskar att jag kunde fixa det men det kan jag inte. Det ligger inte hos mig.

I en intervju med Daily mail bryter även SJP tystnaden om att Kim återvänder till SATC-världen och AJLT.

– Vi har verkligen tänkt igenom hur vi ska närma oss karaktärer som inte varit med på ett tag. Så på det sättet som vi tagit in skådespelare igen har varit väldigt kul och spännande, och i synnerhet väldigt nostalgiskt. Men det har varit mer än så, det har varit glädjefyllt.

Kim Cattrall har ännu kommenterat sin comeback i AJLT 2.

Foto: TT, HBO Max

Källa: ELLE.com

Se Kim Cattralls stilresa genom årenBrand logo
Se Kim Cattralls stilresa genom åren
Annons