Så lever Mini Andén idag efter åren från rampljuset

15 okt, 2021 
AvElin Jonsson
mini-anden-S
Mini Andén gjorde succé som modell på nittio- och det tidiga nollnolltalet, sedan försvann hon plötsligt från rampljuset.
Här är Mini Andén idag!
Annons
TV: 5 saker om Mini Andén som du kanske inte visste
TV: 5 saker om Mini Andén som du kanske inte visste

Mini Andén, 43, blev upptäckt som modell när hon gick i tredje klass, och som 14-åring började hon att kombinera skola med modelljobb. Men det var först efter gymnasiet hon flyttade till Paris för att jobba som modell på heltid. Och bakom sig lämnade den unga modellen Lidingö där hon växt upp tillsammans med sin mamma och syster. Hennes pappa var inte närvarande under uppväxten.

– Jag har ingen illvilja mot honom nu. Jag har gått igenom alla känslor under min uppväxt. Nu känner jag mest att det är synd att jag inte hade en far i mitt liv, synd om honom för jag förstår att han nu inser att han har missat väldigt mycket när han inte har haft kontakt med sina barn. Men det finns inte så mycket att laga nu vid det här laget, sa hon i podcasten Värvet för ett par år sedan.

mini anden
Mini Andén har jobbat som modell i hela sitt liv och har gjort jobb för stora märken som Calvin Klein, Donna Karen, Tommy Hilfiger, Gucci och Louis Vuitton. Här på Maxime-fest 2011.

Mini Andéns långa karriär

I Frankrikes Paris tog karriären fart, och supermodellen jobbade med stora modehus som bland annat Louis Vuitton, Gucci, Donna Karan, Tommy Hilfiger och Hugo Boss. Hon har också gått längs Victoria's secrets runway iklädd underkläder och änglavingar.

mini anden på ellegalan
Mini Andén på ELLE-galan, Grand Hotel, Stockholm, januari 2012.

– Det är en konstig bransch att vara i. Sen uppskattar jag det jag har kunnat göra. Jag började tidigt som modell, hade väldigt bra stöd hemifrån och kände mig väldigt trygg så jag tror jag lyckades hålla isär de där grejerna. Man får ”tough skin”, berättade hon i TV4-programmet Tilde under sommaren samtidigt som hon mindes tillbaka på ett tillfälle när hon som 19-åring fick höra att hon vägde för mycket.

Annons

– Det var liksom sättet de sa det på, de var bara: ”You're too fat.” Jag brann inombords, jag är en person och här behandlar du mig som ingenting.

Mini Andén har utöver modellandet även skådespelat en del, och hon har dykt upp i filmer som bland annat Ocean's twelve, och serier som NCIS, Ugly Betty och Entourage. Och vissa av oss kanske även minns att Mini Andén var programledare för de första säsongerna av den svenska versionen av Tyra Banks Top Model.

mini anden idag
Mini Andén på invigning av NK Padel & Social by Ascaro, Stockholm, i våras.

Mini Andéns familj

På senare år har vi sett mindre av Mini Andén som numera håller sig undan rampljuset. Sedan flera år tillbaka bor hon i Amerika, på en gård i Nashville med sin familj och deras sex hundar. Tillsammans med skådespelar-maken Taber Schroeder har hon sonen Felix som föddes 2013.

Annons

Mini Andéns hemska upplevelse med Donald Trump

Innan det att Mini Andén och familjen flyttade ut på landsbygden levde hon ett minst sagt glamoröst modell-liv världens stora städer. Hon har fått chansen att bo i både Paris, Los Angeles och New York. I somras berättade Mini Andén i TV4:s Tilde om en mindre angenäm upplevelse, om en resa tillsammans med Donald Trump.

– Det är verkligen inte någonting som man vill ha ute i världen egentligen, sa Mini Andén i programmet samtidigt som hon förklarade att resan skedde i samband med skönhetstävlingen Miss Universe, som Donald Trump ägde vid tillfället.

Mini Andén skulle vara domare under tävlingen och fick då flyga med USA ex-president Donald Trump – och hans söner.

– Jag kommer ihåg hur nedlåtande han var mot sina söner. Det stannade i mig, jag har inget bra att säga om honom, fortsatte hon.

Foto: TT/Instagram

TV: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag
TV: 90-talets supermodeller – det här gör de i dag
Annons