Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Så höll Rihanna sig inkognito på Stop asian hate- demonstrationen

06 apr, 2021 
AvElin Jonsson
Rihanna backar Stop asian hate-rörelsen, klädde ut sig på demonstrationen 4 april 2021.
Inga av de andra demonstranterna förstod att de marscherade sida vid sida om superstjärnan Rihanna under Stop asian hate-demonstrationen i New York i helgen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rihannas väg till framgångBrand logo
Rihannas väg till framgång

Samtidigt som coronavirusets spridning fick fart i början av 2020 kom flertalet rapporter om ökad rasism mot asiater. Covid-19 fick öknamnet ”kinavirus” (av bland andra före detta prestident Donald Trump), och människor med asiatiskt påbrå vittnade om ökade hat- och våldsattacker.

På grund av detta, och även då sex asiatiska kvinnor blev ihjälskjutna i den amerikanska delstaten Georgia i slutet på mars fick hashtaggen Stop asian hate förnyad kraft, och protester och demonstrationer utbröt på flera håll i USA. Sedan slutet på mars har vi sett flera kända skådespelare och artister med asiatisk ursprung tala öppet om sina erfarenheter av rasism. En av dem är Grey's Anatomy-skådisen Sandra Oh som höll ett starkt tal, och en annan Riverdale-stjärnan Charles Melton som öppnade upp om rasismen i en krönika.

Annons

Därför kände ingen igen Rihanna under demon

Och nu har även världsstjärnan Rihanna slutit upp till Stop Asian Hate-rörelsen. För tydligen marscherade världsartisten med sitt plakat sida vid sida med alla andra demonstranter på New Yorks gator nyligen. Vilket framkommer på Tina Truongs (Rihannas assistent) sociala medier nu strax efter demonstrationen i New York. Tina Truong visar upp bilder och filmer från när Rihanna sitter och målar sitt plakat med orden ”Hate = racism against God!”

Tina Truong visar även upp hur Rihanna lyckades ta sig fram utan att bli igenkänd under protesten. Iklädd en grå tröja, en läderjacka, läderbrallor, keps, solbrillor och en svart ansiktsmask – var det svårt att känna igen stjärnan.

Demonstrantens chock – Är det du Rihanna?

Det verkade onekligen som att ingen kände igen stjärnan under demonstrationen, förutom vid ett tillfälle. I en av Tina Truongs Instagram-videos ser man hur en demonstrant verkar klicka med Rihanna som i sin tur vänligt delar med sig av sitt namn på Instagram. Demonstranten som inte ser Rihannas ansikte utan bara möts av det faktum att den han står och pratar med har 94 miljoner följare (!) frågar chockat ”Är det där du?”. Tina Truong har själv lagt in en liten finurlig text på filmklippet:

”När Rih delar med sig av sitt IG-namn, men du tror att hon luras...”

Asiatiska kvinnor – värst drabbade

Enligt den ideella organisationen Stop AAPI Hate ( AAPI = Asian Americans and Pacific Islanders) har 3800 hatbrott mot amerikaner med asiatiskt påbrå rapporterats in i USA under pandemin, och organisationen antar att mörkertalet är stort rapporterar Sveriges Television. Och värst drabbade är asiatiska kvinnor – 68 procent av brottsoffren i attacker mot den asiatiska befolkningen är kvinnor.

Några Rihannas assistent Tina Truongs bilder:

Foto: TT/Instagram

Annons