Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Så gick det sen för skådespelarna i tv-serien Glee

12 jul, 2022 
AvMichaela Mastad
Glee
Succéserien Glee sändes i hela sex säsonger och serien blev så populär att den prisades med en Golden globe. Men hur gick det egentligen för skådespelarna efter seriens slut?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: 7 Kändisar du inte visste började sin karriär med reality tvBrand logo
VIDEO: 7 Kändisar du inte visste började sin karriär med reality tv

Succéserien Glee sändes i hela sex säsonger och serien gjorde verkligen ett avtryck på tittarna. Det var flera skådespelare som gjorde sin skådespelardebut i serien och många fortsatte sin resa mot framgång efter sista säsongen. Men vad gör stjärnorna från serien idag? Nedan har vi listat skådespelarna från serien och hur deras liv ser ut idag.

Lea Michele

Lea Michele hade huvudrollen som Rachel Berry i Glee. Men det tar inte slut där för skådespelaren. Efter seriens slut fortsatte hon inom tv-branschen och hon hade en av huvudrollerna i serien Scream Queens.

Det är inte bara tv som Michele sysslar med, hon sjunger nämligen också. Lea har släppt tre egna album och det senaste var julalbumet Christmas in the city som hon släppte 2019.

Idag är skådespelaren gift med entreprenören Zandy Recih och de har sonen Ever tillsammans.

Lea Michele.
Lea Michele.

DOG AV EN DROG- OCH ALKOHOLÖVERDOS

Cory Monteith

Annons

Cory Monteith hade också en av huvudrollerna i serien, som Finn Hudson. Skådespelaren var öppen med att han länge haft ett drogmissbruk och i början av 2013 skrev han in sig på rehab.

Senare det året hittades Cory Monteith död i ett hotellrum i Vancouver. Obduktionen visade senare att dödsorsaken var drog- och alkoholöverdos.

Cory Monteith.
Cory Monteith.

Chris Colfer

Som Kurt Hummel var Chris Colfer favoriten för många fans. Han vann en Golden Globe 2011 för bästa manliga biroll i en tv-serie, miniserie eller tv-film. Men efter att sista säsongen sändes så valde Chris att testa på något annat än att skådespela. I stället satsade han på en karriär som författare och idag har han skrivit fem böcker i barnboksserien Land of stories.

Annons
Chris Colfer.
Chris Colfer.

Dianna Agron

Dianna kunde vi se som cheerleadern Quinn Fabray i Glee. Men efter sin skådespelarinsats i serien så testade hon på en annan yrkesroll inom film – nämligen som regissör. Dianna har även haft andra roller i mindre indiefilmer.

2016 gifte hon sig med Mumford & sons-medlemmen Winston Marshall, men fyra år senare skilde paret sig.

Diana Agron.
Diana Agron.

VANN DANCING WITH THE STARS

Amber Riley

Annons

Amber Riley var en riktig dansstjärna i Glee i rollen som Mercedes Jones. Efter seriens slut var hon en av de tävlande i den amerikanska Dancing with the stars och hon tog hem hela tävlingen.

Annars har vi sett Amber i tv-musikalen The Wiz och 2020 släppte hon ett eget album som heter RILEY, så sjunga kan hon också.

Amber Riley.
Amber Riley.

Darren Criss

I Glee fick vi se Darren i rollen som Blain Anderson. Efter hans medverkande i serien fick vi följa han i olika musikaler på Broadway och i Netflix-serien Hollywood. Som de flesta i gänget så kan han också sjunga och Darren har släppt ett eget julalbum A Very Darren Crissmas.

Annons
Darren Criss.
Darren Criss

Jenna Ushkowitz

Jenna Ushkowitz är känd från rollen som Tina Cohen-Chang. Efter seriens slut fortsatte Jennas karriär att pika och hon skådespelade i musikaler som bland annat Hair och Waitress.

Hon har också vunnit en Tony efter att ha regisserat musikalen Once on this land.

Idag är hon gift med sin partner David Stanley och nyligen välkomnade makarna deras första barn till världen.

Jenna Ushkowitz.
Jenna Ushkowitz.

Mark Salling

Annons

Mark Salling var med i samtliga sex säsonger av Glee. I serien spelade han rollen Noah Puckerman. Samma år som sista säsongen visades greps han misstänkt för barnpornografibrott. Två år senare erkände han brottet och domen väntades bli fyra till sju års fängelse.

Bara veckor innan domen fastställdes hittades Mark Salling död vid en idrottsplats i Los Angeles. Polisen tror att skådespelaren begick självmord.

Mark Salling.
Mark Salling.

Heather Morris

Efter serien har Heather Morris, som spelade karaktären Brittany Pierce, fortsatt att satsa på skådespelar-yrket. Hon har också deltagit i en säsong av Dancing with the stars men det gick inte lika bra för henne som Amber Riley.

Annons

Idag är hon gift med Taylor Hubbel och de har sönerna Elijah och Owen tillsammans.

Heather Morris.
Heather Morris.

Naya Rivera

Naya Rivera spelade cheerleadern Santana Lopex i Glee och efter serien landade hon flera succéroller. I serien Devious maids och i filmen Step up: High water kunde vi se Rivera i olika huvudroller.

Men den 8 juli 2020 anmäldes Rivera försvunnen efter att hon hyrt en båt tillsammans med sin son och åkt ut på Lake Piru i Kalifornien. Sonen hittades ensam i den driftande båten. En stor sökinsats inleddes och den 13 juli bekräftade polisen att de hittat Riveras kropp.

Annons
Naya Rivera.
Naya Rivera.
SE OCKSÅ: Se skådespelarnas första filmrollerBrand logo
SE OCKSÅ: Se skådespelarnas första filmroller
Annons

Foto: TT

Annons