Så gick det sen för skådespelarna i A Cinderella Story

A Cinderella Story då och nu

2004 hade den romantiska komedifilmen A Cinderella Story premiär och succén blev snabbt ett faktum. Men vad gör skådespelarna egentligen i dag? Se här!
03 mars, 2022
5 filmer som faktiskt är bättre än böckerna
0:48

Efter reklamen: 5 filmer som faktiskt är bättre än böckerna

(0:48)

Slå på ljud

Minns du hysterin som uppstod när A Cinderella Story hade premiär? Med spänning fick vi följa Sam (Hilary Duff) som samtidigt som hon slet på ett café chattade med en anonym kille från skolan. På höstbalen bestämde de sig för att ses, och när Sam insåg att killen hon oavbrutet haft kontakt med var skolan populäraste kille, Austin (Chad Michael Murray), förändrades allt. Kunde de verkligen bli ett par? Hon som alla såg som en nörd på café, och han som alla trånade efter…

Ja, så går det att beskriva handlingen utan att avslöja för mycket om historiens slut. Men vad gör skådespelarna från filmen i dag, och hur ser de egentligen ut? Här är bilder på delar av casten, då jämfört med nu!

Skådisarna i A Cinderella Story, då och nu

Sam – Hilary Duff

Sam i A Cinderella Story
Warner Bros./Zuma Press

Hilary Duff spelade rollen som Sam Montgomery i A Cinderella Story, en gymnasieelev som blev förälskad i en anonym brevvän – som med tiden visade sig vara skolans populäraste kille. På senare tid har Hilary bland annat spelat en av huvudrollerna i succéserien Younger. I år är hon dessutom aktuell i situationskomedin How I Met Your Father.

Hilary Duff
Matt Baron/Shutterstock

Austin – Chad Michael Murray

Austin A Cinderella Story
Warner Bros./Zuma Press

Skolans populäraste kille, tillika Sams anonyma brevvän, Austin spelades av Chad Michael Murray. Chad är kanske mest känd för sin roll som basketspelaren Lucas Scott i One Tree Hill, men har även synts i produktioner som Riverdale och Ted Bundy: American Boogeyman. I år är Chad Michael Murray bland annat aktuell i Fortress: Sniper's Eye.

Chad Michael Murray
Rights Managed

Fiona – Jennifer Coolidge

Fiona A Cinderella Story
Rights Managed

Jennifer Coolidge spelade rollen som Sams elaka styvmamma Fiona. Förutom att medverka i A Cinderella Story är Jennifer bland annat känd för sina rolltolkningar i American Pie och Legally Blonde. Hon har även synts i Ariana Grandes musikvideo Thank U, Next. I år är Jennifer Coolidge bland annat aktuell i Legally Blonde 3.

Jennifer Coolidge
John Salangsang/Shutterstock

Carter – Dan Byrd

Carter A Cinderella Story
Rights Managed

Dan Byrd spelade rollen som Carter, Sams bästa vän. Därtill har Dan synts i bland annat The Hills Have Eyes och Aliens In America. Några av Dan Byrds senaste projekt var som skådespelare i tv-serierna Women of the Movement, Young Sheldon, Home Before Dark och Utopia.

Dan Byrd
Broadimage/REX

Brianna – Madeline Zima

Brianna i A Cinderella Story
©Warner Bros/Courtesy Everett Collection

Madeline Zima porträtterade Brianna, en av de onda styvsystrarna som mer än gärna retade Sam. Många känner igen henne som Grace Sheffield i tv-serien The Nanny eller som Emma Bartel i thrillern Handen som gungar vaggan. På senare år har Madeline Zima bland annat spelat i Bliss och Insight. 2022 är hon dessutom aktuell i dramafilmen Diary of a Spy.

Madeline Zima
O'Connor/AFF-USA.com

Gabriella – Andrea Avery

Gabriella i A Cinderella Story
©Warner Bros/Courtesy Everett Collection

Gabriella är namnet på den andra elaka styvsystern, och hon spelas av Andrea Avery. Andrea debuterade som skådespelare i kortfilmen Soul to Take 2003, och efter sin medverkan i A Cinderella Story 2004 syntes hon bland annat i dramakomedin First Daughter. På senare år har Andrea Avery inte skådespelat i några större produktioner, därav saknas det nyare bilder på henne.

Andrea Avery
©Warner Bros/Courtesy Everett Collection

Artikelinspiration: Insider

Foto: TT