Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

7 regler som deltagarna i Love is blind måste följa

03 apr, 2023 
AvPenellope Ness
Deltagare från Love is blind säsong 4
Netflix
Succéserien Love is blind har nu fyra säsonger och bjuder på drama, tårar och kärlek. Men vad pågår bakom kulisserna egentligen? Här är några av kraven som ställts på deltagarna i den populära dejtingserien!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: 5 serier du inte får missa 2023Brand logo
VIDEO: 5 serier du inte får missa 2023

Love is blind är en experimentell dejtingserie där vi får se olika människor lära känna varandra och bli kära – helt utan att se varandra! Det är ett koncept som ska vara ett kontrast till det vi är vana vid idag, med dejtingappar och sociala medier som främst fokuserar på utseendet.

Regler som deltagarna i Love is blind måste följa

Den amerikanska tv-serien har hittills fyra säsonger och sammanlagt är det fyra par som hållit ihop från säsong 1, 2 och 3. Den fjärde säsongen har dessutom blivit en riktig snackis på sociala medier, med flera deltagare som kritiserats för deras beteende.

Annons

Deltagarna, i jakt på sann kärlek, behöver alltså inte bara följa kärleksspelets regler, men även tv-programmets. Här är sju regler som deltagarna i succéserien Love is blind hittills har varit tvungna att följa!

1. Fick inte berätta om sina upplevelser på nästan ett år

Deltagarna förlovar sig

Idag är det vanligt, nästan förväntat, att dela med sig av livets stora milstolpar på sociala medier. Förlovning, bröllop och smekmånad är något många gärna visar upp för resten av världen. Men paren från Love is blind var tvungna att vänta i nästan ett helt år innan de fick avslöja den stora nyheten för sina följare.

Annons

Självklart berodde det här på att det inte skulle framkomma några spoilers i förtid. Men de flesta av deltagarna hade sedan tidigare många lojala följare och vi kan bara tänka oss hur svårt det måste varit att hålla allt hemligt.

2. Drack ur särskilda glas

Dricker ur särskilda glas

Under dejter, fester och möhippor fanns det alltid mystiska champagne- och vinglas i metall som deltagna var tvungna att dricka ur. Det här var bland annat för att förenkla redigeringen som skedde efter att serien spelats in. Många realityserier använder sig utav det här tricket, då det inte blir lika märkbart att de ibland kan hoppa fram och tillbaka i tiden.

Annons

Dessutom kunde deltagarna dricka precis vad de ville utan att tittarna visste om det, om det så var drinkar, vin, öl eller vatten.

3. Fick beskriva sitt utseende

Deltagarna träffas för första gången

Under den första delen av dejtingserien fick inga av deltagarna se varandra – programmet heter trots allt "love is blind". Men de var tillåtna att beskriva sitt utseende för den andra personen.

Vissa deltagare undvek samtalsämnet helt och hållet, medan andra använde sin kändis lookalike för att beskriva hur de ser ut. Det får oss att undra vilka kändisar de nämnde!

Annons

4. Tupplurar i poddarna

En podd-dejt i Love is blind

För personerna som kanske inte hittade någon kompatibel partner eller bara kände sig utmattade från intensiva inspelningsdagar, var det tillåtet att ta ta en tupplur i sin podd. Även de som hittade någon kompatibel använde ibland poddarna som ett vilorum för att återhämta sig och förbereda inför fler långa dejter med sin blivande partner.

5. Fick inte använda internet eller mobiler

Deltagare träffar sin partner för första gången
© 2023 Netflix, Inc.

Som med många andra realityserier var deltagarna förbjudna att använda sina mobiltelefoner under stora delar av inspelningen. Enligt uppgifter fick deltagarna inte heller använda sig av internet eller titta på tv. Istället var det vissa som började skriva dagböcker för att underhålla sig själva.

Annons

6. Tvungna att bo i eller i närheten av samma stad

Love is blind säsong 3 deltagare

Alla deltagare var tvungna att bo i eller i närheten av staden Atlanta, vilket fastställdes av producenterna för att paren enklare skulle kunna planera ett liv ihop. De ville undvika att en deltagare skulle behöva flytta till en annan stad, eller att det skulle skapas distansförhållanden.

Dessutom gav det deltagarna en chans att hitta något de hade gemensamt och att de kunde diskutera sin hemstad!

7. Kreativa podd-dejter

Deltagarna på väg in i sina poddar

För att dejterna inte skulle bli långtråkiga, vilket verkade oundvikligt om deltagarna bara fick sitta och prata genom en vägg, fick producenterna vara kreativa. Deltagarna fick chansen att önska särskilda aktiviter och exempelvis maträtter till sina träffar. Därför ser vi dem ibland äta och dricka samma sak – men i olika rum.

Annons

De fick även välja hur länge dejterna skulle vara. Enligt producenterna ska den längsta dejten ha varat i nästan fem timmar och tog bara slut eftersom en av dem behövde gå på toaletten.

Vad hade du önskat som podd-dejt?

SE OCKSÅ: 5 filmer du måste se under 2023Brand logo
SE OCKSÅ: 5 filmer du måste se under 2023

Källa: Msmojo, Foto: Netflix

Annons