Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Redo för festivalsommaren? Här är alla datum att ha koll på

13 jun, 2024 
AvLouise Berglund
Tove Lo på Way put west 2023
Foto: TT
Sommar betyder festivaler! Här är datumen du behöver ha koll på 2024 – och utvalda artister i varje stad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Zara Larsson gör skådespelardebut i Netflix-filmBrand logo
Zara Larsson gör skådespelardebut i Netflix-film

Sommar och dags för festival. Håll tummarna för att det ostadiga vädret släpper greppet om Sverige så att vi får en festivalsommar att minnas.

Här är sommarens festivaler 2024:

Summer On-festival i Båstad – 14-15 juni

Summer On-festival hålls i Båstad hamn, mellan Pepes Bodega och stranden. Bland de största namnen i år finns Lukas Graham, Steve Aoki, Veronica Maggio, Bolaget, Victor Leksell och Peg Parnevik.

Rosendal Garden Party i Stockholm – 14-16 juni

Samtidigt som Summer On pågår i Båstad hålls Rosendal Garden party på Djurgården i Stockholm. Där uppträder bland annat M.I.A, Massive attack, The Cardigans, Turnstile, Refused, Grace Jones och Raye.

Annons

Roskilde festival i Roskilde – 29 juni-6 juli

Roskilde festival hålls då juni övergår till juli och hålls, vilket hörs på namnet, i den danska staden Roskilde. I årets lineup finns många internationella stjärnor som Doja Cat, Sza, Charlie Xcx, Ice Spice pch Tyla.

Zara Larsson på Brännbollsyran 2024
Zara Larsson på Brännbollsyran tidigare i år.Foto: Patrick Trägårdh/TT

Bayside Festival i Helsingborg – 12-13 juli

Bayside Festival hålls på Olympia park i Helsingborg. Bland de största namnen som uppträder i år finns Zara Larsson, Martin Garrix, Victor Leksell, Molly Sandén, Maskinen, Peg Parnevik och Nause.

Storsjöyran i Östersund – 26-28 juli

Även om själva festivalen Storsjöyran hålls i slutet av juli så börjar den så kallade ”Yranveckan” redan fredagen veckan innan festivalen. Där blir det film, konst, teater – och flera restauranger. Artisterna som kommer till Storsjöyran är bland annat Zara Larsson, Loreen, Darin, Dainel Adams-Ray, Cherrie, Lars Winnerbäck, The Hellacopters och Flogging Molly.

Annons

Way out west i Göteborg – 8-10 augusti

Way out west håller till i Slottsskogen i Göteborg under tre dagar. Och akterna, både svenska och internationella, är som alltid många! Bland artisterna som uppträder i år hittar vi bland annat Peggy Gou, Benjamin Ingrosso, Oskar Linnros, Sarah Klang, Markus Krunegård och Ellen Krauss.

VAD HÄNDER MED LOLLAPALOOZA OCH BIG SLAP 2024?

För den som undrar varför inte Lollapalooza är med i listan beror det på att just den festivalen valt att ta paus 2024. Kommunikationsansvarig meddelade i december att anledningen är att man vill utvärdera och förbättra festivalen.

Även festivalen Big Slap som brukar hållas i Malmö saknas i listan. De meddelade, samma månad som Lollapalooza pausade, att man efter 13 år väljer att lägga ner festivalen för att sluta på topp.

Annons