Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Popaganda kan bli Sveriges första svinnfria festival

28 aug, 2017 
AvSofia Börjesson
Genom att få festivalbesökarna att köpa den överblivna maten för halva priset hoppas Popaganda kunna undvika svinnet under festivalen helt och hållet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På senare år har man kunnat se en trend växa fram bland Sveriges festivaler: det tilltagande miljötänket. Allt fler slopar kött och utarbetar strategiska planer för att minska miljöpåverkan så mycket som möjligt.

Redan 2012 tog till exempel Way Out West steget till att bli en helt vegetarisk festival, något som festivalen tilldelades Naturskyddsföreningens kaprifolpris för. Förra året tog även Popaganda efter och blev även den en helt vegetarisk festival.

Läs mer: 11 plagg för dig som ska på festival i sommar

Det här året utökar Popaganda hållbarhetsarbetet ännu ett snäpp genom försöka bli Sveriges första svinnfria festival. Tanken är att besökarna ska rädda den överblivna maten genom att köpa den för halva priset genom appen Karma, och på så vis se till så att inget matsvinn uppstår.

Läs mer: Här är konsert- och mingelbilderna från Popaganda 2016

Några av de foodtrucks som besökarna kommer att kunna rädda mat ifrån är Indian Street Food, Indus, Pang Dumplings, Mezefabriken, The Good Gringo, Rullande Greken, Ciabattabröderna, Indian Grill, Papa Chubby och Jeffreys Food Truck.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons