Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Penny Parnevik om skönhetsingrepp: ”Många skulle bli besvikna”

16 jan, 2022 
AvJessica Rådne
penny parnevik
Penny Parnevik är positivt inställd till skönhetsingrepp men tycker det är svårt att vara öppen med det. Nu berättar hon om rädslan för följarnas reaktioner.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Influencern Penny Parnevik, 25, har nära en kvarts miljon följare på Instagram där hon dagligen postar bilder från sitt liv som tvåbarnsmamma och medlem i tv-familjen Parnevik.

syskonen parnevik
Kändissyskonen Peg Parnevik, Penny Parnevik, Philippa Parnevik och Phoenix Parnevik.

Tillsammans med storasystern Peg Parnevik, 26, har Penny vid flera tillfällen diskuterat skönhetsingrepp. I fjol berättade både Penny och Peg för lyssnarna av podcasten Pillowtalk att de gjort fillers i näsan respektive läpparna. Systrarna diskuterade varför de valt att hålla sina ingrepp hemliga.

TV: Penny Parneviks och Douglas Murrays kärlekssagaBrand logo
TV: Penny Parneviks och Douglas Murrays kärlekssaga

– Det är min kropp, om jag vill gå koko-bananas på fillers så ska jag göra det. Jag måste inte berätta allt för hela världen, menade Peg.

Annons

När lillasyster Penny nu deltar i dokumentärserien Under kniven på SVT, utvecklar hon sitt resonemang kring varför man egentligen borde vara öppen med sina skönhetsingrepp.

Penny Parneviks rädsla för negativa reaktioner

penny parnevik
Penny Parnevik har tidigare berättat om hur hon gjort fillers i näsan.

Under kniven är en tv-serie i fyra delar av journalisten Erik Galli. Serien går på djupet i skönhetsingreppens värld och flera kända profiler, däribland Penny Parnevik, medverkar med sin syn på ämnet.

Penny har tidigare gjort fillers i näsan, men valt att inte fortsätta med det eftersom resultatet inte blev som hon förväntat sig. I Under kniven beskriver Penny nu en rädsla för att göra fler ingrepp – och varför.

Annons

– Om jag skulle göra ett skönhetsingrepp, till exempel brösten, så tror jag att mina följare skulle reagera supernegativt. För jag tror att de vill se mig som naturlig och som den jag är och så, säger Penny.

– Vilket jag tycker är härligt men ändå tråkigt för jag känner att jag ändå på något sätt ska få göra vad jag vill med min kropp, fortsätter hon.

Faran i att inspirera unga tjejer

Penny har tidigare varit emot fillers, men kommit på andra tankar sedan hon själv testat. I podcasten Pillowtalk förklarade Penny i fjol att hon på senare år valt att vara mindre dömande kring fenomenet. I Under kniven förklarar Penny nu att hon vill bidra till en mer realistisk syn på kropp och utseende.

– Jag har varit fram och tillbaka med om man ska vara öppen som offentlig person med vilka ingrepp man gör eller inte. Jag tycker att man ska säga ”Vet du vad, jag har gjort läpparna, jag har gjort brösten, jag ser inte ut så här, jag har gjort botox”, säger hon, och menar samtidigt att ärligheten kommer med ett pris för de som tar del av historier om kändisars ingrepp:

– Baksmällen av det är att man gör det så lätt tillgängligt för unga tjejer att också vilja göra sådana ingrepp, och det tycker jag blir lite farligt, konstaterar Penny Parnevik.

Se hela serien Under kniven på SVT Play.

Foto: TT

Se också: 5 saker du inte visste om Penny ParnevikBrand logo
Se också: 5 saker du inte visste om Penny Parnevik

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons