Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Patty Jenkins blir första kvinnan att regissera en Star Wars-film

15 dec, 2020 
Patty Jenkins regisserar nya Star Wars-filmen Rogue Squadron. Planerad premiär julen 2023.
”Jag är supertaggad”, säger Patty Jenkins som nu blir den första kvinnan (!) att regissera en Star Wars-film – och med storsatsningar som Wonder Woman-filmerna i bagaget kommer det säkerligen gå galant! Här är allt vi vet.
Annons
6 feel good-filmer som finns på NetflixBrand logo
6 feel good-filmer som finns på Netflix

Trots att vi förra vintern fick säga farväl till en 40-årig lång resa genom galaxen när Star Wars-filmerna nådde sin slutpunkt med den sista filmen The Rise of Skywalker – kan vi fortsätt vänta oss lite Star Wars-gottis! För nu har Disney och Lucasfilm avslöjat att det är ännu en fristående Star Wars-film är på G – och för första gången är regissören en kvinna!

Patty Jenkins regisserar den ena av två

Sedan tidigare är det känt att det ligger en (fristående) Star Wars-film i pipen, och den ska regisseras av Taika Waititi, vilket Lucasfilm avslöjade i maj. Nu avslöjas som sagt att ännu en Star Wars-film är på gång – och efter sitt arbete med Wonder Woman-filmerna blir filmregissören Patty Jenkins nu bli första kvinnan (ever) att regissera en Star Wars-film!

Allt om nya filmen Rogue Squadron av Patty Jenkins

Nyheten presenterades i under en Disney och Lucasfilm-pressträff härom veckan, men efter det har det varit relativt tyst om denna nyhet. Tills härom dagen där Patty Jenkins twittrade en tweet – som avslöjade namnet på den kommande Star Wars-filmen. Rogue Squadron.

Annons

Och då kan man anta att filmen tar avstamp i Star Wars: Rogue Squadron – vilket är ett tv-spel från 1998, som utspelar sig mellan filmerna Stjärnornas krig och Rymdimperiet slår tillbaka – där Luke Skywalker ännu inte påbörjat sin Jediutbildning.

– Vi kommer göra filmen med stor inspiration från spelet och böckerna, förklarade Patty Jenkins till IGN och fortsatte:

– Det finns stor förståelse och man måste ta hänsyn till storheten av alla saker, men ja, det blir nära originalet, och jag är supertaggad på att göra detta!

Star Wars-filmen Rogue Squadron väntas ha premiär 2023

Enligt amerikanska sajten Deadline kommer filmen vara redo för premiär julen 2023, och handlingen kommer till stor del kretsa kring de unga starfighter-piloterna och deras träning ute i galaxen.

– Jag älskar fart, och jag tror att det är för att jag är dotter till en stridspilot. Men efter att jag förlorade min pappa i landets ära, så ville jag vända den sorgen till något fint. Så jag har jag letat och letat efter en film som innehåller fart, och länge kunde jag aldrig hitta rätt historia. Men nu har jag hittat den, säger Patty Jenkins i tweeten.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons