Patrick Dempsey (McDreamy!) gör comeback i Grey's Anatomy säsong 17

Patrick Dempsey gör comeback i Grey's Anatomy säsong 17

Tro det eller ej, men du läste helt rätt. Patrick Dempsey gör comeback i säsong 17 av Grey’s Anatomy – här är allt vi vet.
19 november, 2020

Varning för spoilers!

Blev du helt förkrossad när storfavoriten Dr. Derek Shepherd tragiskt gick bort i en bilolycka i långköraren Grey's Anatomy? Det var du inte ensam om. Däremot kommer det nog som en högst oväntad överraskning för oss alla att det inte var det sista vi såg av McDreamy. Säsong sjutton innehåller nämligen en mäktig comeback som vi bara hade kunnat drömma om.

McDreamy gör comeback i Grey's Anatomy

Säsong sjutton av Grey's Anatomy hade premiär den tolfte november i USA och redan i avsnitt ett händer det ofattbara. I samband med att Meredith Grey, Dr. Shepherds änka som spelas av Ellen Pompeo, kollapsar på Grey Sloan Memorials parkering ser hon McDreamy i en dröm (passande nog). Fansen började genast spekulera i vad som förorsakade Greys dåliga mående och misstänkte att hon hade fått covid-19 då Grey behandlar covidpatienter i serien – en teori som Patrick Dempsey själv bekräftar.

Patrick Dempsey om comebacken i Grey's Anatomy

I en intervju med Ellen DeGeneres berättar Dempsey mer om sin comeback och nämner att producenten Krista Vernoff kom på idén att McDreamy skulle besöka Grey i hennes "covid-dröm". För Dempsey var det dock viktigt att McDreamys återkomst inte skulle dra igång sorglig Derek-nostalgi, utan snarare ge alla fans en liten ljusglimt i tillvaron.

– Det var fint att vi kunde lösa det så här. Det är så många som vi har förlorat nu och bara tanken av att ha änglar runt omkring oss känns lugnande, menar Dempsey.

Kommer Patrick Dempsey vara med i flera avsnitt?

Så betyder den här comebacken att Patrick Dempsey kommer synas i flera avsnitt eller var det bara en engångsgrej? I intervjun med DeGeneres avslöjar Dempsey att det handlar om flera avsnitt och inte bara ett.

– Jag är osäker på hur många avsnitt, men jag vet att jag är med genomgående under säsongen.

Blir det fler säsonger av Grey's Anatomy?

I takt med att säsong sjutton minst sagt verkar gå i en händelserik och oväntad anda undrar många om det blir fler säsonger eller om vi närmar oss slutet. I en intervju med amerikanska Variety berättar Ellen Pompeo att hon är inne på det sista året av sitt kontrakt och att framtiden i skrivande stund förblir oklar. Sedan tidigare har det sagts att serien fortsätter så länge Pompeo vill fortsätta.

– Jag antar att jag behöver fatta ett beslut mot slutet av säsongen. Jag försöker fundera kring vad vi kan göra kreativt. Men jag är väldigt, väldigt peppad på den här säsongen, det är allt jag kan säga just nu, menade Pompeo då.

Det är ännu inte bekräftat när säsong 17 av Grey's Anatomy har premiär i Sverige.

Källa: Refinery29.

LÄS MER:

Comeback för Grey's Anatomy – här är allt vi vet om säsong 17

Grey's Anatomy hyllar räddningspersonal i ny trailer – se den här

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: