Comeback för Grey's Anatomy – allt vi vet om nya säsongen

Grey's Anatomy kommer tillbaka

Likt mycket annat 2020 stoppades inspelningarna av Grey's Anatomy i mars på grund av covid-19. Men nu ska inspelningarna äntligen dra igång igen, och i den kommande säsongen skildras den rådande pandemin.
03 september, 2020

I hela 16 säsonger har vi fått följa doktor Meredith Grey, som spelas av  Ellen Pompeo, och gänget på Grey Sloan Memorial Hospital i Seattle – och än har publiken inte tröttnat. Inte skådespelarna heller för den delen. Karaktärer har kommit och gått, men några har hållit sig kvar sedan starten. Grey’s Anatomy gjorde sin första säsong 2005 och sedan dess har tittarna kunnat gotta sig i nya säsonger och avsnitt fram till i våras.

Inspelningen av den sjuttonde säsongen av succéserien var planerad, men som mycket annat det här året gick det inte enligt planerna. På grund av covid-19 hann de inte filma klart säsong 16 innan inspelningarna stoppades i mars, det blev 21 avsnitt istället för 25. Den exekutiva producenten Krista Vernoff bekräftade för E! News att det planerade slutet av säsong 16 skrotades, och att den rådande pandemin nu ska skildras i den kommande säsongen.

– Manusförfattarna övertalade mig att det skulle vara oansvarigt att inte få med det i serien, förklarar hon och menar att det hade varit ignorant att inte få med det i en av de största tv-serierna som utspelar sig i en sjukhusmiljö.

Inspelningarna av Grey’s Anatomy säsong 17

Eftersom att pandemin skildras i serien krävs det att skådespelarna bär munskydd, något som Krista tror kan påverka att de får återuppta inspelningarna tidigare än andra tv-serier.

– Du kan inte vara på ett sjukhus utan att bära mask just nu. Så det kommer antagligen göra det möjligt för oss att återgå säkert till jobbet innan andra shower, påpekar hon.

Och nu i september återupptas äntligen inspelningarna igen! När vi kommer att få ta del av det på tv-skärmen hemma i soffan igen är däremot inte känt än.

Foto: TT

LÄS MER:

9 mammor vi älskar i film och tv-serier

Ska de få varandra? 23 kärlekspar vi älskat att följa i tv

Quiz: Hur mycket minns du från 90-talets tv-serier?

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: