Ordet Meghan Markle inte fick säga i Suits

04 sep, 2023 
AvLinda Strömbäck
Meghan Markle i Suits
Suits skapare Aaron Korsh avslöjar att brittiska kungahuset hade vissa anmärkningar på Meghan Markles repliker i serien – och dessutom fick några borttagna.
Annons
Harry & Meghans kärlekshistoria
Harry & Meghans kärlekshistoria

Innan Meghan Markle blev hertiginnan av Sussex kände många till henne som Rachel Zane i populära serien Suits. I serien spelar Meghan en paralegal på advokatbyrån Pearson Hardman, och när hon i verkligen livet blev kunglighet, fick Suits-skaparen Aaron Korsh ta till sig brittiska kungahuset feedback kring manuset.

– Jag kan berätta, och jag tror Harry hade med det i sin bok också eftersom jag hört folk prata om det, att kungahuset hade synpunkter på vissa grejer. Inte många, men några grejer som vi ville göra men inte fick, och det var lite irriterande, säger Aaron Korsh till The Hollywood Reporter.

Annons

Han avslöjar även ordet som brittiska kungahuset vägrade låta Meghan Markle säga i serien.

Brittiska KUNGAhusets åsikter om SUITS

I intervjun med The Hollywood Reporter berättar Aaron Korsh att hans egna familj inspirerat honom till en viss replik i manuset.

– När de diskuterar något ämne i min frus familj, som kan vara lite känsligt, säger de ordet ”poppycock”. Så när Mike och Rachel skulle ha en tillställning i ett avsnitt, skulle Meghan säga: ”Min familj brukade säga 'poppycock' ”, som en nickning till mina svärföräldrar. Men det var ett ord brittiska kungahuset absolut inte ville att hon skulle säga, avslöjar Aaron Korsh.

– Jag antar att de inte ville det eftersom folk hade kunnat klippa ihop det, och få det att se ut som att hon sa något annat. Så vi fick ändra det till ”skit” istället. Det var synd eftersom jag hade berättat för mina svärföräldrar att det skulle vara med i serien. Det var även några andra saker som de ville ändra på, men som jag inte kommer ihåg.

Meghan Markle och prins Harry.
Meghan Markle och prins Harry.

Aaron Korsh får också frågan hur brittiska kungahuset fått tag på manuset, och vem i familjen som kan ha läst det.

Annons

– Jag har ingen aning. Jag var medveten om att de läste det eftersom jag fick feedbacken, men jag minns inte riktigt hur de fick tag på det, förklarar Aaron.

Foto: TT

Min rutin #12 – Hanna Ardéhn
Min rutin #12 – Hanna Ardéhn
Annons
Innehåller annonslänkar