Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Nytt på HBO i februari 2021 – serier, dokumentärer och filmer

25 jan, 2021 
AvStina Dahlgren
anne hathaway i filmen locked down
Corona-pandemin, fejkade följare på sociala medier och relationsdraman – HBO gör oss inte besvikna! Här är hela listan på streamingtjänstens nyheter i februari.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 premiärer på HBO - i februariBrand logo
5 premiärer på HBO - i februari

Februari på HBO verkar vara dokumentärernas månad. Vad sägs om till exempel Fake Famous, en dokumentärfilm som skildrar ett socialt experiment där tre mindre influencers från Los Angeles blir kända genom köpta följare och robotar.

Corona är fortfarande ett aktuellt ämne och i dokumentär Vitals. A True Human Story får man följa patienter och vårdpersonal på ett sjukhus i Barcelona mitt under Covid-19-pandemin. På samma tema ser vi också filmen Locked Down där paret Linda och Paxton hamnar i karantän med varandra precis när de bestämt sig för att separera.

Här är alla nyheter som dyker upp på HBO under februari.

Nya dokumentärer och dokumentärserier på HBO, februari 2021:

The Lady and the Dale

En dokumentärserie i fyra delar. The Lady and The Dale skildrar den djärva historien om Elizabeth Carmichael, en entreprenör som blev framträdande under oljekrisen på 1970-talet med sin marknadsföring av en bränsleeffektiv, trehjulig bil känd som The Dale.

Annons

Premiär: 1 februari

Axios

Säsong: 4

Den dokumentära nyhetsserien Axios är tillbaka med insiktsfulla och nyskapande intervjuer med ledande personer inom politik, media, teknik, vetenskap och näringsliv. Emmybelönade Matthew O'Neill och Perri Peltz har regisserat.

Premiär: 1 februari

Fake Famous

Nick Bilton, tidigare journalist, regidebuterar med denna dokumentärfilm, som i ett socialt experiment omskapar tre relativt okända influencers i Los Angeles till kända storheter – genom köpta, falska följare och en armé av ”robotar”. De nybakade kändisarna får snabbt klart för sig de för- och nackdelar denna plötsliga uppmärksamhet för med sig.

Annons

Premiär: 3 februari

Vitals. A True Human Story

Vitals. A True Human Story är en djupt gripande berättelse om livet på ett sjukhus i Barcelona mitt i Covid-19-pandemin. Dokumentären i tre delar utforskar de fysiska och känslomässiga utmaningar som patienter och vårdpersonal står inför, inte bara på jobbet utan också hemma med sina familjer och nära och kära. Genom sitt intima berättande påminner regissören Fèlix Colomer oss om vår förmåga till kärlek och vänlighet när vi ställs inför de svåraste omständigheterna.

Premiär: 7 februari

Black Art: In the absence of Light

En dokumentär inspirerad av den avlidne konstnären och kuratorn David Driskells kritikerrosade utställning Two Centuries of Black American Art, följer denna dokumentär ett antal ledande afroamerikanska konstnärer och deras inspirerande visuella arbete. Bland konstnärerna finns Theaster Gates, Kerry James Marshall, Faith Ringgold, Amy Sherald och Carrie Mae Weems.

Annons

Premiär: 10 februari

Nya serier på HBO, februari 2021:

Last Week Tonight with John Oliver

Säsong 8

HBO:s Emmybelönade Last Week Tonight with John Oliver återvänder med en åttonde säsong. Olivers tonsäkra, roliga och knivskarpa analyser ger oss välbehövligt perspektiv på dagsaktuella nyheter.

Premiär: 16 februari

Outlander

Säsong: 5

I säsong 5 av Outlander kämpar Jamie Fraser för att skydda dem han älskar och det hem han har skapat tillsammans med hustrun Claire Fraser, deras familj och invånarna i Fraser's Ridge. Han måste hitta ett sätt att skydda allt det han har skapat i Amerika och de som söker sig till honom för ledarskap och skydd – samtidigt som han döljer sin relation till Murtagh Fitzgibbons, mannen som guvenör William Tryon har beordrat honom att döda. När familjen äntligen är tillsammans måste Claire Fraser använda sin moderna medicinska kunskap och framsynthet för att förhindra att de slits isär igen.

Annons

Premiär: 17 februari

Loudermilk

Säsong: 3

Sam Loudermilk är en före detta alkoholist och kurator inom missbruksvården med mycket dålig attityd. Han ber inte om ursäkt för något och lyckas förarga alla han möter. Även om han inte dricker längre så tar han alltid ett steg framåt och tolv steg bakåt i livet.

Premiär: 18 februari

Momma Named me Sheriff (Adult Swim)

Säsong: 2

Momma Named Me Sheriff är en animerad sitcom skapad av Will Carsola och Dave Steward för Adult Swim. Serien är en spin-off på den populära animationsserien Mr. Pickles (finns också på HBO Nordic) och handlar om Old Towns dumma sheriff som fortfarande bor hemma hos sin mamma och har en docka som bästis.

Premiär: 19 februari

Impractical Jokers: The Movie

Säsong: 1

Realitykomedi baserad på tv-serien Impractical Jokers, med Brian Quinn, James Murray, Sal Vulcano och Joe Gatto – även känd som Tenderloins – i rollerna som sig själva. Förutom de fyra komikerna uppträder också Paula Abdul, Jaden Smith och Joey Fatone i cameoroller.

Annons

Premiär: 21 februari

Snowfall

Säsong: 4

Snowfall tar avstamp i crackepidemins framfart i Los Angeles. Serien följer flera karaktärer som är på en våldsam kollisionskurs och huvudpersonen är den unga gatuförsäljaren Franklin Sain (Damson Idris). När gängvåldet sprider sig är frågan om Franklin kan få tillbaka kontrollen över sin verksamhet och förhindra totalt krig på gatorna?

Premiär: 25 februari

Nya filmer på HBO, februari 2021:

Just Mercy

En gripande och tankeväckande sann historia om den unga advokaten Bryan Stevenson (Michael B. Jordan) och hans historiska kamp för rättvisa. Efter att Bryan har utbildats vid Harvard reser han till Alabama för att försvara oskyldiga fångar. Förutom Jordan ser vi också Jamie Foxx och Brie Larson. Destin Daniel Cretton har regisserat.

Premiär: Finns tillgänglig redan nu på HBO

Locked Down

Ny HBO Max-film i regi av Doug Liman och med manus av Steven Knight. I huvudrollerna ser vi Oscarsbelönade Anne Hathaway och Oscarsnominerade Chiwetel Ejiofor. Vi får följa paret Linda (Hathaway) och Paxton (Ejiofor) som hamnar i obligatorisk lockdown precis efter att de bestämt sig för att separera. Sambolivet blir en stor utmaning, fyllt av poesi och stora mängder vin som för dem närmare varandra på ett överraskande sätt. I övriga roller ser vi bland andra Ben Stiller, Ben Kingsley, danska Claes Bang och svenske Andreas Grant.

Annons

Premiär: 5 februari

The Way Back

Jack Cunningham (Ben Affleck) var en lovande ung basketspelare, men drog sig ur sporten och hamnade på en helt annan väg i livet. Nu arbetar Jack som konstruktör och kämpar med ett alkoholberoende. En dag erbjuds han att återvända som tränare för laget på samma skola där han själv en gång var en stjärna och han ser det som en chans att äntligen få upprättelse. Förutom Affleck ser vi också Al Madrigal, Michaela Watkins och Janina Gavankar.

Premiär: 10 februari

Fler filmer tillgängliga på HBO från och med 1 februari:

Forrest Gump

Transformers

Transformers: Age Of Extinction

Transformers: Dark Of The Moon

Transformers: Revenge Of The Fallen

Transformers: The Last Knight Divergent

Divergent

The Allegiant

The Insurgent

Twilight

The Eclipse

The New Moon

The Breaking Dawn, del 1

The Breaking Dawn, del 2

Fler filmer tillgängliga på HBO från och med 10 februari:

Child 44

Danny Collins

The Infiltrator

Kyss Mig

Løvekvinnen

The Mechanic

Resurrection

Morran och Tobias: Som en skänk från ovan

Pojkarna

Pyromanen

Foto: HBO

LÄS MER:

Nya filmer och serier på Netflix i februari 2021

Massor av nya originalfilmer på Netflix 2021 – här är guldkornen

Sex And The City kommer tillbaka – här är allt vi vet

Annons