Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Nu släpps Aviciis nya låt Tough love – med Agnes Carlsson

09 maj, 2019 
AvEmma Castman
Natten mellan torsdag och fredag släpps låten Tough love av Tim ”Avicii” Bergling. Och bakom mikrofonen står inga mindre än Agnes Carlsson och Vincent Pontare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nästan ett år efter att Tim Bergling tragiskt gick bort kom nyheten om att albumet han arbetat med före sin död kommer att färdigställas och släppas. De som jobbat med musiken har utgått från kommunikationen de haft med Tim Bergling och som bland annat finns bevarad i mejl och sms. Artistens egna anteckningar har också legat till grund för arbetet med plattan – som kommer att släppas den 6 juni i år.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

”Efter Tims bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runt om i världen”, skrev Avicii Music AB:s presskontakt Ebba Lindqvist i ett pressmeddelande.

För en månad sedan släpptes albumets första singel, SOS, som sedan dess har spelats omkring 100 miljoner gånger på Spotify.

Tough love – en låt ”i sann Avicii-anda”

Nu kommer nästa singel från albumet – nämligen Tough love, som är skriven och producerad av Tim Bergling tillsammans med Vincent Pontare och Salem Al Fakir.

Annons

”Den här måste bli en duett. Det coolaste vore om det var ett riktigt par som sjöng. Eller ett par som jobbat ihop så pass mycket att de kan betraktas som ett par!”, skrev Tim Bergling i de anteckningar som han lämnade efter sig.

Och visst blev det så. Låten, som släpps den 10 maj, kommer nämligen att framföras av stjärnparet Agnes Carlsson och Vincent Pontare.

I ett pressmeddelande beskrivs Tough love som en låt ”i sann Avicii-anda”, men med indiska influenser. Vincent Pontare berättar att det beror på att Tim Bergling under förra året utforskade och fattade tycke för musik från nordvästra Indien.

”Märkligt nog passade den indiskt influerade melodin perfekt in i den låt vi just höll på att jobba med. Så var det ofta när man jobbade med Tim. Han var ett melodigeni”, säger Vincent Pontare enligt pressmeddelandet.

Foto: TT

Läs mer:

Tim ”Avicii” Berglings sista låtar släpps på nytt album

Qx-galan 2019: Vinnarna, röda mattan – och hyllningen till Avicii

Lill-babs, Avicii och 22 andra kändisar som lämnade oss 2018

Annons