Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Newkid om uppbrottet från flickvännen och smärtsamma låten Lakan

18 dec, 2020 
AvSaga Pettersson
Newkid om smärtsamma uppbrottet från flickvännen
I det sista avsnittet av Så mycket bättre berättar Alexander Ferrer, känd under artistnamnet Newkid, om hur den smärtsamma låten Lakan blev till – och om uppbrottet från flickvännen.
Annons
Mitt 2020: NewkidBrand logo
Mitt 2020: Newkid

Årets säsong av Så mycket bättre börjar lida mot sitt slut. Vi har fått följa en drös med artister, och fått upp ögonen för många – om vi inte redan haft dem bland våra favoritartister. Någon som verkligen charmade tittarna under de första veckorna var Benjamin Ingrosso, som inte direkt är okänd för svenska folket sedan tidigare, men som nu hyllats för sin musik på ett sätt han inte riktigt gjort innan. Benjamins tolkningar dök snabbt upp på topplistorna över de mest spelade låtarna i Sverige.

Lagom till att han lämnade dök Newkid upp, Alexander Ferrer som han egentligen heter, och gjorde succé hos tittarna. I skrivande stund finns två av hans tolkningar på andra och tredje plats över topplåtar i Sverige.

Newkid om sin långa paus

Newkid slog igenom redan år 2011. Men hade därefter en paus på sex år. I säsongsavslutningen berättar han varför.

– Jag släppte min första platta 2011, och det gick väldigt bra, framför allt för en låt. En låt som heter Jag gråter bara i regnet. Saker gick väldigt snabbt och jag hamnade i en tvist med mitt bolag som jag jobbade med, som gav ut min platta på den tiden. Jag ville dra mig ur, det tog mig sex år innan jag löste min deal, berättar han i programmet och förklarar att hela processen tog så hårt på honom att han gick in i väggen.

Annons

Newkid berättar om uppbrottet

Men efter flera år tog han upp musiken igen, och slog igenom – igen. Låten Lakan togs väl emot av publiken.

– Det var den låten som jag slog igenom med, igen, på något sätt. Efter att ha tagit en lång paus på sex år.

Att låten handlar om ett smärtsamt uppbrott ungår ingen, men nu berättar han att han själv inte tog sig igenom ett uppbrott när han skrev den.

– Den handlar ju om ett uppbrott. Det sjuka med den låten är att jag skrev den i en period där jag var i ett förhållande och mådde jättebra. Men jag skrev den utifrån min största rädsla just då. Sen några år senare tog den här relationen slut, i samband med att jag skulle släppa den här låten. Sen stod jag där i lägenheten och ba, nu har det hänt, säger han och tillägger:

– Det var som att den här låten fick en helt annan mening.

Newkids relation med Fanny Lyckman

Han var tidigare tillsammans med influencern Fanny Lyckman. De var ett par i flera år, och hade även sin egna tv-serie Fanny och Alexander på Kanal 5 2012.

Idag har Newkid hittat kärleken på nytt, men den relationen har han valt att hålla privat.

Foto: TT

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons