Nathalie ”Cleo” Missaoui om amnings-planerna för tvååriga dottern Elda

Cleo om amnings-planerna för tvååriga dottern Elda

”Så länge hon vill...”, svarar artisten Nathalie ”Cleo” Missaoui när hon får frågan om hur länge hon ska amma sin lilla dotter Elda.
12 februari, 2021
Slå på ljud

Få kunde väl undgå det romantiska spektakel som inträffade under Umeåfestivalen Mästerbotten 2018, när artisten Nathalie ”Cleo” Missaoui friade till sin kära Erik ”Fricky” Friman uppe på scenen.

– Det var det sjukaste och mest euforiska ögonblicket i mitt liv. Med allt som har hänt i vår, inget går att jämföra med det. Jag kunde inte hålla mig från att gråta de största tårarna av glädje. Det är nästan pinsamt i efterhand, berättade Erik ”Fricky” Friman i en intervju med Svenska Dagbladet ett par månader efter frieriet.

I samma veva gick även Nathalie ”Cleo” Missaoui och blev gravid, och den 2 januari 2019 födde hon sitt andra (och parets första gemensamma) barn – Elda Angeline Friman Missaou. Efter dotterns födsel berättade Cleo att graviditeten varit väldigt tuff för henne i SVT-programmet Go'kväll.

– Jag blev väldigt suicidal. Det gick så långt att jag kunde sitta helt paralyserad hemma och stirra rakt ut i sex timmar i sträck, och ha ett totalt kaos i huvudet med väldigt destruktiva, hemska tankar. Jag fick panikångestattacker och självskadebeteende, förklarade Nathalie ”Cleo” Missaoui som även har sonen Elliot sedan tidigare.

I samma intervju slog Cleo även fast att hon tycker det saknas information om graviditetsdepressioner och förlossningsdepressioner.

Cleo och Fricky skulle gift sig 2020

De trolovade artistparet hade storslagna planer på att gifta sig förra året, 2020, som kom att bli det stora pandemi-året. Men de festliga planerna fick skjutas fram.

Cleo tänker fortsätta amma så länge dottern vill

Nu öppnar 33-åriga artisten tillika tvåbarnsmamman, upp om sina amningsplaner för dottern Elda Angeline Friman Missaou, som nu är två år gammal.

På Instagram-story ställer en följare frågan: ”Hur gammal är Elda, och hur länge vill du amma?”, varpå Nathalie ”Cleo” Missaoui svarar:

”Hon är två år, och ammar nog så länge hon vill och jag trivs med det.”

Foto: TT/Instagram

Cleo om Statement: "Enda festivalen jag själv hade känt mig trygg på"

Linnea Henriksson tokhyllas efter ärliga orden om amning

Kenza Zouiten packar BB-väskan – det tar hon med sig till förlossningen