Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Nates dolda bror och McKay – detaljerna vi inte fick svar på i Euphoria säsong 2

03 mar, 2022 
AvLouise Berglund
Cassie och Nate i Euphoria
Vem är egentligen den tredje brodern på Jacobs familjeporträtt? Varför är Kat med så lite? Och det kan väl inte vara så att Laurie glömt Rues skuld? Här är detaljerna vi inte fick svar på i Euphorias andra säsong. Spoilervarning!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Otippade detaljer om Euphoria du inte hade en aning omBrand logo
Otippade detaljer om Euphoria du inte hade en aning om

Säsong två av Euphoria innehöll många dramatiska scener. Som det faktum att ett helt avsnitt ägnades åt att Rue (Zendaya) flydde från polisen. Även triangeldramat mellan Nate, Cassie och Maddie fick stort utrymme. Den efterlängtade återföreningen mellan Rue och Jules fick vi, överraskande nog, redan i första avsnittet. Det hela höll dock inte säsongen igenom...

Någon som verkligen fick synas mer under säsongen var Lexie. Hon inledde seriens kanske mest oväntade romans: Med Fez. Jag såg någon kalla den för den minst toxic relationen i hela tv-serien. Det säger väl snarare en del om hur toxic övriga relationer är.

Annons

Vi fick träffa fler nya karaktärer, som nya killen i klassen Elliot, drogbaronen Laurie och sexarbetaren Faye. Dessutom fick vi i de två sista avsnitten avnjuta den kanske mest kaotiska pjäsen i en tv-serie någonsin: Our life, skriven av Lexie.

Trots flera fördjupande storylines och efterlängtade återföreningar uppstod en hel del frågor under handlingens gång, som vi faktiskt inte alls fick svar på. Så kallade lösa trådar.

Euphoria säsong 2
Kat, Maddie och Cassie på skoltoan. Stämningen är inte god...

Här är detaljerna vi inte fick svar på i säsong två av Euphoria:

Vad kommer hända med Rues skuld till Laurie?

Rue fick sin kanske sämsta idé genom seriens historia när hon erbjöd sig att börja sälja droger åt Laurie. Hon fick med sig en väska vars innehåll var värt 10 000 dollar. Men istället för att sälja drogerna använde Rue delar av väskans innehåll själv tills dess att hennes mamma fick tag i den och spelade ner drogerna i toaletten.

Annons

När Rue var förbi Lauries hus och sa att hon inte hade pengarna ännu var Laurie läskigt lugn. Men i samma avsnitt gav hon Rue morfin i den obehagliga scenen i badrummet.

Rue lyckades fly från Lauries hus morgonen efter och i säsongsavslutningen på säsong 2 fick vi fortfarande inget svar på vad som hänt med skulden. Istället sa Rues berättarröst att hon höll sig nykter resten av terminen.

Många tittare har noterat att Rue pratar i dåtid och tagit det som ett tecken på att hon i själva fallet är död och berättar sin livshistoria från andra sidan.

Vad har Kat gjort hela säsongen?

Karaktären Kat, spelad av Barbie Ferreira, hade en stor roll i säsong ett. Men under säsong två var hennes scener märkbart färre. De största scenerna var då hennes självkritiska sidor dök upp som karaktärer i hennes sovrum. Och då hon gjorde slut med sin kille Ethan. Övrig tid ägnade hon mest åt att vara mitt emellan Cassies och Maddies drama med en replik här och där.

Annons

Många tittare reagerade på det faktum att hennes numera ex, Ethan, medverkade i Lexis skolpjäs men att vi trots det inte fick se Kats reaktion på det hela.

Enligt Daily beast ryktas det om att Kat och serieskaparen, Sam Levinson, inte kommer överens helt och att Barbie Ferreira inte varit nöjd med planen för karaktären i säsongen vilket ska ha gjort att hon fått färre repliker och scener.

Barbie Ferreira dök inte upp på premiären av säsongen. Och enligt källor till sajten ska hon ha lämnat inspelningen vid två tillfällen.

Vem är den tredje brodern i familjen Jacobs?

Redan i första säsongen av Euphoria noterade uppmärksamma tittare att bröderna Jacobs är tre stycken. Men vi har bara fått se Nate och Aaron. I säsong två när Nates pappa har ett... utspel (i brist på bättre ord)... får vi se familjeporträttet igen.

Annons

Pappa Cal tar upp det och säger repliken ”Vi alla har hemligheter”. Mer detaljer än så fick vi dock inte.

En av fansens mer hållbara teorier är att Ashtray skulle kunna vara den tredje brodern.

Vad hände med McKay som Cassie dejtade?

I första säsongen dejtade Cassie fotbollsspelaren McKay, som gick på college. Hon blev gravid och i sista avsnittet av första säsongen gjorde hon abort.

McKay dyker upp igen i säsong två. Men hans roll är betydligt mindre. Han är enbart med i avsnittet med nyårsfesten. Där har han en obekväm konversation med en full Nate. Därefter syns han inte en enda gång.

Kommer Cal träffa Derek i vuxen ålder?

I avsnitt tre fick vi se mer av Cals uppväxt. Det visade sig att han var kär i sin bästa vän, Derek. Och att Derek kände samma sak. Men de hade varsin flickvän. Inte förrän kvällen de gick ut highschool bekände dem sina känslor för varandra när de kysstes på ett dansgolv på en gaybar. Strax efter fick dock Cal reda på att Marsha (Nates mamma) var gravid. Och han valde att stanna med henne.

Annons

Många har undrat om Cal kommer återuppta kontakten med Derek, speciellt efter att han nu lämnat familjen. Om det skulle bli så att Derek i vuxen ålder dyker upp i Euphoria är många tittare eniga om vem de tycker ska spela honom, nämligen Patrick Dempsey (som ju även spelar Doktor Derek i Grey's Anatomy).

Det blir en säsong 3 av Euphoria

HBO meddelade redan under säsong två att det kommer bli en tredje säsong av Euphoria. Vad den kommer handla om eller när den har premiär är ännu inte presenterat. Förhoppningsvis får vi tittare svar på åtminstone de flesta av frågorna vi har!

Annons