Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Nala i Snabba cash skulle egentligen ha varit en manlig roll

15 apr, 2021 
AvLouise Berglund
Ayaan Ahmed gör skådespelardebut som Nala i Snabba cash. Men egentligen skulle hennes roll hetat Musse och spelats av en man. Det avslöjade hon i Netflix liveshow Snabba cash – the music event.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hela världen har just nu Snabba cash-feber. Den hypade originalserien på Netflix ligger etta på topplistorna i flera länder. Självklart även i Sverige!

Serieversionen av Snabba cash utspelar sig tio år efter handlingarna i filmtrilogin med samma namn. Huvudkaraktären denna gång heter dock inte J.W. Hon heter Leya, spelas av Evin Ahmad och är en ensamstående mamma från förorten som försöker lyckas i techbranchen med sin start up. För att göra det behöver hon ha en fot i den undre världen samtidigt.

Netflix gjorde Snabba cash-konsert

I samband med premiären släppte Netflix en liveshow på Youtube för att hylla den svenska hiphopscenen och seriens musik. Uppträdde gjorde bland annat Greekazo (vars låt hörs i det svenska introt), Silvana Imam, Lilla Namo och Linda Pira.

Linda Pira uppträder under Snabba cash event
Linda Pira var en av artisterna som uppträdde under Netflix liveshow.

Dessutom fick vi lära känna skådespelarna bättre. Amy Bramme Sey var konferencier och stod även för intervjuerna.

Annons

Nala i Snabba cash skulle egentligen hetat Musse och spelats av en man

Ayaan Ahmed gör rollen som gängmedlemmen Nala. Snabba cash är hennes skådespelardebut. Under liveshowen avslöjade hon att hennes roll egentligen skulle hetat Musse och spelats av en manlig skådis.

– Jag skickade in en video (till castingen) på mig som spelade rollen som Musse. De gillade videon och det var så Nala kom till. Jag gjorde karaktären mer som mig, med en kvinnlig vinkel, säger hon.

Snabba cash the music event
Amie Bramme Sey intervjuar Ayaan Ahmed som spelar Nala och Dada Fungula Bozela som spelar gängledaren Ravy.

Läs mer:

Alexanders ögonfransar och 8 andra saker vi måste prata om i Snabba cash

Kakan Hermansson möter Evin Ahmad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons