Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

MTV Video Music Awards 2021: Nattens stora snackisar

13 sep, 2021 
AvElin Jonsson
doja cat och SZA tar emot pris under 2021 års VMA -grattis!
Under natten till måndag firade MTV:s gala Video Music Awards 40-årsjubileum.
Och utöver prisutdelningar och spektakulära scenshower bjöds både publik och tittare på en hel del överraskningar.
Se nattens stora snackisar här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 klassiska MTV-serier du garanterat såg på som ungBrand logo
5 klassiska MTV-serier du garanterat såg på som ung

Då var det äntligen dags för Video Music Awards, VMA och söndagens prisutdelning var den första galan som arrangeras sedan publikrestriktionerna lättat i USA. Så festen var ett faktum. På plats som kvällens värd var den 25-åriga artisten Doja Cat som valde att gång på gång äntra scenen i helt fabulösa kreationer. Bland annat en uppochnervänd stol, why not?

MTV VMA – Nattens stora snackisar

Som vanligt när det vankas prisutdelning, gala och festligheter finns där några saker som sticker ut. Här har vi samlat det mest minnesvärde under MTV Video Music Awards 40-årsjubileum!

Annons

Justin Bieber och The Kid LAROIs fantastiska scennummer

En av nattens stora vinnare var Justin Bieber som kammade hem prisstatyett för både Årets artist och Årets pop med låten Peaches (med Daniel Caesar och Giveon). Så glada blev väl publiken när han och The Kid LAROI klev upp på stora scenen och drog av låten Stay och sedan Biebers Ghost.

Madonna öppnade upp hela showen

– De sa att vi inte skulle hålla ut, men vi är fortfarande här motherfuckers!, gjorde Madonna klart när hon öppnade upp hela galan inför den skrikande och chockade publiken som inte hade en aning om att Madonna skulle dyka upp på scenen.

Annons

– Jag kom till New York med 35 dollar och ett par dansskor... Jag var 19 och livrädd, fortsätter Madonna sitt öppningstal under galan som nu firar fyra decennium i rutan.

– För 40 år sedan, anlände också en annan underdog till New York. Även denna underdog hoppades på att skapa något revolutionerande, och plötsligt kunde vi slå på teven mitt i natten för att se en kanal som bara sände musik – och kanalen kallade sig själv för MTV.

– Vi två fann varandra och från det så förändrades hela mitt liv, och MTV förändrade musiken och skapade en helt ny konstform. Och det är därför det bara finns en enda plats att vara på ikväll, avslutade popdrottningen och möttes av jubel.

Madonna klev på scenen iklädd en Burberry trenchcoat vilken hon snabbt slet av sig innan hon började tala.

Doja Cats outfits – en mängd läckra och galna kreationer

Doja Cat fick äran att både programleda och prisas under nattens VMA. När hon tog emot sitt pris för Årets samarbete med låten Kiss me more tillsammans med SZA valde hon denna glammiga men kanske också något varma kreationen.

Annons

– Jag ser ut som en mask. Det är najs. Men jag trodde aldrig att jag skulle ta emot ett pris klädd som en mask, förklarade hon under prisutelningen.

– Men ja, hur som helst jag älskar er. Tack MTV!

doja cat.
Wow, Doja Cat!

När Doja Cat delade ut pris för Årets nya artist valde hon att ha vintagestolen på knoppen.

doja cat
Efter ett tag fick stolen även agera just stol också, när hon tog av sig den för att vila stussen ett tag.

Även svenska Beate Karlsson och AVAVAVs skor fick äran att pryda Doja Cats fötter.

Annons

Det blev många klädbyten under kvällens gång för programledaren Doja Cat, som hade mycket att göra. Inte bara ledde Doja Cat showen, hon uppträdde och sjöng också.

Vidare under kvällen kunde vi se Doja Cat i klassisk svart blåsa, lackröda stövletter och svävande i rött!

Machine Gun Kelly och Conor McGregor i bråk

Det blev även lite tumult på röda mattan då Megan Fox pojkvän Machine Gun Kelly hamnade i bråk med MMA-fightern Conor McGregor. Så pass att Machine Gun Kellys vakter fick hålla isär männen som var minst sagt rasande på varandra. Även Megan Fox fick hjälpa till att hålla undan männen så de inte skulle slå till varandra. Vad som utlöste ilskan är ännu oklart. Det ryktades om att Conor McGregor bett Machine Gun Kelly om att ta en selfie tillsammans – men att MGK i sin tur tackade nej till detta, vilket då ska vara orsaken till bråket. Men att detta skulle varit fallet har Conor McGregors agent dementerat, enligt Daily Mail.

Annons
Testosteronet flödade på röda mattan när rapparen och MMA-fightern flög samman, utan vakterna hade det utan tvekan blivit handgemäng mellan männen. Frågan är om Machine Gun Kelly i glitterkostym eller Conor McGregor i knallrosa kostym hade gått segrande ur fighten...

Cyndi Lauper bjöd på nostalgi och tjejpepp

cyndi lauper vma
Publiken fullkomligt tappade det när Cyndi Lauper klev ut på scenen.

När Cyndi Lauper delade ut pris till Justin Bieber passade hon på att slå ett slag för kvinnors rättigheter.

Annons

– Jag vann en månperson på den första MTV VMAs 1984, och det har hänt mycket sedan dess.

– Girls still want to have fun, sa Lauper som en flört till sin egna låt med samma namn och fortsatte:

– Ja, tjejer vill ha kul! Men vi vill också ha tillgångar, lika lön, kontroll över våra kroppar, ja, ni vet, grundläggande rättigheter!

Lil Nas X och Jack Harlow på scenen

Lil Nas X som kammade hem många priser under kvällen fick även äran att uppträda tillsammans med Jack Harlow på scenen. De drog av den gemensamma låten Industry Baby för första gången live under VMA. Precis som i musikvideon osade scennumret fängelse och parad, och på skärmen bakom kunde man läsa att de stod Montero State Prison.

Foto: TT/Instagram

Annons