Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Mr Big bortklippt ur Sex and the city-uppföljaren efter metoo-anklagelser

06 jan, 2022 
AvJessica Rådne
chris noth och sarah jessica parker i en scen ur and just like that
Efter sexanklagelser mot Mr Big-skådespelaren Chris Noth har skaparna av And just like that valt att klippa bort hans karaktär i säsongsavslutningen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sex saker du kanske inte visste om Sex And The CityBrand logo
Sex saker du kanske inte visste om Sex And The City

Skådespelaren Chris Noth, 67, skapade rubriker när hans älskade rollfigur Mr Big dog knall fall i premiäravsnittet av den nya Sex and the city-uppföljaren And just like that. Samtidigt kom uppgifter om att skådespelaren utsatt flera kvinnor för sexuella övergrepp i verkliga livet.

mr big dör i carrie bradshaws armar
Redan i säsongspremiären av And just like that dog Mr Big i Carrie Bradshaws armar. Finalscenen där hon sprider hans aska har nu klippts bort.

Nu har säsongsavslutningen av And just like that klippts om, och Chris Noth klippts bort, rapporterar Expressen.

Annons

Flera kvinnor vittnade om sexuella övergrepp

Det var i en artikel i Hollywood Reporter som flera kvinnor i december klev fram och berättade om sexuella övergrepp som skådespelaren Chris Noth utsatt dem för under 2004 och 2015.

En av kvinnorna beskrev hur hon som 22-åring befunnit sig i Chris Norths hem när han plötsligt kysst henne, hållit fast henne, slitit av hennes kläder och utfört en våldtäkt på henne.

– Det var väldigt smärtsamt. Jag skrek sluta. Men han slutade inte. Så jag bad honom hämta en kondom. Då skrattade han åt mig, förklarade hon för Hollywood Reporter.

En annan kvinnan beskrev i samma artikel hur hon som 22-åring följt med till Chris hotellrum efter en middag på stan. Väl där hade han hållit fast henne och förgripit sig på henne.

– Jag grät liksom när det hände, sa hon till Hollywood Reporter.

Sedan vittnesmålen i Hollywood Reporter har ytterligare kvinnor klivit fram med sina berättelser i andra medier.

Chris Noth nekar och försvarar sig

sarah jessica parker och chris noth
Sarah Jessica Parker och Chris Noth poserade tillsammans vid galapremiären av And just like that i december 2021.

Chris Noth har spelat rollen som Carrie Bradshaws (Sarah Jessica Parker) kärleksintresse Mr. Big i sex säsonger av Sex and the city, två långfilmer och i nya SATC-uppföljaren And just like that. Han har förnekat alla sexanklagelser som riktats mot honom och säger i en skriftlig kommentar att:

Annons

”Anklagelserna mot mig av de här individerna som jag träffade för flera år, till och med decennier sedan, är bestämt felaktiga.

De här historierna kunde vara från 30 år sedan eller 30 dagar sedan – ett nej är alltid ett nej – det är en gräns som jag inte kliver över.

Våra möten var med samtycke. Det är inte speciellt svårt att ifrågasätta tajmingen för när dessa historier kommer ut.

Jag vet inte med säkerhet varför de kommer upp till ytan nu, men detta vet jag: Jag förgrep mig inte på de kvinnorna”.

Därför klipps Mr Big bort

Men nekanden till trots har skaparna av And just like that nu valt att klippa om säsongsavslutningen av serien. I en scen skulle Carrie Bradshaw ha spridit sin döde make Mr Bigs aska i floden Seine i Paris, samtidigt som hon såg sitt livs kärlek uppenbara sig framför henne. Enligt Expressen som refererar till uppgifter på nöjessajten TV Line, har serieskaparna agerat med anledning av anklagelserna mot Chris Noth.

Säsongsavslutningen av And just like that kommer till HBO Max den 3 februari.

Källa: Expressen

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons