Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Mr Big-skådisen Chris Noth anklagas för sexuella övergrepp av två kvinnor

16 dec, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Chris Noth
Skådespelaren Chris Noth, känd för sin roll som Mr. Big i Sex and the city och And just like that, anklagas nu av två kvinnor för sexuella övergrepp.
Själv nekar han.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnadernaBrand logo
Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnaderna

Chris Noth, 67, anklagas av två kvinnor för sexuella övergrepp. Det här rapporterar The Hollywood Reporter om.

Kvinnorna, som i dag är 40 respektive 31 år gamla, berättar att övergreppen ska ha skett 2004 och 2015. Under pseudonym säger de att uppståndelsen kring Sex and the city-uppföljaren And just like that, som precis har haft premiär, väckte de smärtsamma minnena till liv.

En av kvinnorna, som omnämns som Zoe i artikeln, säger att hon träffade Chris Noth första gången på en arbetsplats, när hon var 22. Han ska ha varit flörtig mot henne, och bjudit hem henne till en pool vid hans lägenhet i West Hollywood. Där ska han ha lånat ut en bok till henne, och när hon gick till hans lägenhet för att lämna tillbaka den kysste han Zoe.

Annons

Zoe: ”Jag skrek sluta”

Kyssen i sig var inget som skrämde henne, hon tyckte mest att det skulle vara en rolig historia att berätta om när hon kysste Mr. Big. Men när hon försökte gå tog han tag i henne, slet av henne kläderna och våldtog henne, säger Zoe.

– Det var väldigt smärtsamt. Jag skrek sluta, säger hon till THR och fortsätter:

– Men han slutade inte. Så jag bad honom hämta en kondom. Då skrattade han åt mig.

Zoe ska strax efter händelsen uppsökt sjukvård och berättat för polisen att hon blivit våldtagen, men inte berättat av vem. Hon var rädd att ingen skulle tro på henne eftersom han var så känd.

Lily: “Jag grät liksom när det hände”

Den andra kvinnan, som kallas Lily, säger att hon var 22 år när hon träffade skådespelaren på en nattklubb i New York där hon jobbade som servitris. Noth ska då ha bjudit ut henne på middag, och senare bjudit med henne till sin lägenhet i närheten. Väl där, säger Lily, försökte han vid upprepade tillfällen kyssa henne mot hennes vilja, och därefter förgripit sig på henne.

Annons

– Jag grät liksom när det hände, säger hon till The Hollywood Reporter.

Chris Noth ska senare ha kontaktat Lily som bland annat svarat att hon kände sig lite utnyttjad. Han ska då ha velat ses igen, men det gjorde de aldrig.

Chris Noths svar

Tidningen har varit i kontakt med skådespelaren, som mejlledes nekar till anklagelserna.

“Anklagelserna mot mig av de här individerna som jag träffade för flera år, till och med decennier sedan, är bestämt felaktiga. De här historierna kunde vara från 30 år sedan eller 30 dagar sedan – ett nej är alltid ett nej – det är en gräns som jag inte kliver över. Våra möten var med samtycke. Det är inte speciellt svårt att ifrågasätta tajmingen för när dessa historier kommer ut. Jag vet inte med säkerhet varför de kommer upp till ytan nu, men detta vet jag: Jag förgrep mig inte på de kvinnorna”, skriver Chris Noth.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons