Miriam Bryants viktiga uppmaning till andra – efter självhatet

26 nov, 2020 
AvElin Jonsson
AvEmelie Tholin
Miriam Bryant om skönhetsidealen.
Nu reflekterar artisten Miriam Bryant kring kvinnors skönhetsideal, och hon slår fast att hon tillbringat allt för mycket tid till att hata sig själv och uppmanar nu andra att tänka till innan man yppar ett ord om någons utseende.
Annons
8 saker som du kanske inte visste om Miriam Bryant
8 saker som du kanske inte visste om Miriam Bryant

Artisten och låtskrivaren Miriam Bryant är en av Sveriges mest älskade och populära musiker. Och likt många andra kvinnor där ute har hon lagt allt för mycket tid på att reflektera över sitt utseende. Något hon nu konstaterar i ett Instagram-inlägg, där hon vädjar andra att sluta kommentera folks utsida, och samtidigt slår fast att brudar är bäst. Tillsammans med texten hon delar på sina sociala medier publicerar hon även ett gäng bilder på akvarellmålningar på kvinnor från förr, och en bild på systrarna Kardashian.

”lite olika skönhetsideal från förr och från nu. vet inte jag bläddrar väl igenom foton på luren å minns hur jag hatat mej själv oavsett vad när eller hur. jämfört mej å hatat mej och anpassat mej. och när jag tittar tillbaka så tänker jag: ”fan va fin jag va där” men jag minns ändå hur man själv kände att man inte dög”, skriver hon uteslutande i gemener.

Annons

Miriam Bryants viktiga uppmaning till andra

Vi översköljs ständigt av bilder i sociala medier, skyltfönster, media och reklam om hur den perfekta kvinnokroppen ska se ut. Ofta är budskapet att det är du som ska förändra dig för att passa in. Miriam Bryant har fått nog och hon fortsätter sin text med en uppmaning, och en hyllning till alla kvinnor där ute.

”en sak e säker: om jag IDAG har tänkt den sista negativa tanken om mig själv så kommer jag ändå ångra på min dödsbädd hur mycket tid å energi jag lagt på skiten. den negativa jävla skiten. tänk efter innan du säger nått elakt till nån eller typ skit i att kommentera folks utseenden vi är tillräckligt besatta av det så det räcker å blir över. ps TJEJER ÄR BÄST”.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons