Minns du Katniss lillasyster Primrose Everdeen i Hunger Games? Det gör hon idag!

willow shields

Willow Shields, 20, spelade Katniss lillasyster Primrose Everdeen i Hunger Games-filmerna, men vad hände sedan? Vi vet!
07 februari, 2021
5 imponerande saker skådespelare lärt sig inför en filmroll
Slå på ljud

År 2012 kom den första av fyra filmer i serien som baserade sig på författaren Suzanne Collins romantrilogi Hunger Games (Hungerspelen).

Handlingen utspelar sig i landet Panem där en centralmakt styr över de tolv distrikten. Årligen arrangeras Hungerspelen, ett gladiatorspel där två ungdomar från varje distrikt väljs ut för att tävla om sin överlevnad på bästa sändningstid. Ungdomarna måste besegra de faror och hinder som centralmakten placerat ut på ”spelplanen”, och även förgöra sina motståndare – det vill säga de andra tävlande ungdomarna från de andra distrikten.

Willow Shields i rollen som Primrose Everdeen.

I första filmen, The Hunger Games, väljs flickan Primrose Everdeen (Willow Shields) ut att tävla för Distrikt 12. Men hennes storasyster Katniss (Jennifer Lawrence) kliver in i hennes ställe. Karaktären Primrose återvänder även i de tre efterföljande filmerna: The Hunger Games: Catching Fire (2013), The Hunger Games 3: Mockingjay part 1 (2014) och The Hunger Games 3: Mockingjay part 2 (2015).

Deltog i Dancing with the Stars

Redan samma år som den sista Hunger Games-filmen kom ut deltog Willow i den amerikanska danstävlingen Dancing with the Stars. Willow var bara 14 år gammal och slog därmed Zendayas tidigare rekord som tävlingens yngsta deltagare någonsin. Willow åkte dessvärre ut och hamnade på en sjundeplats.

Fem år har nu gått sedan vi såg Willow Shields i rollen som Primrose Everdeen, och vi har därför tagit reda på vad skådespelerskan gör idag.

Tipsar om böcker på Instagram

Willow en flitig användare av sociala medier. På sitt Instagramkonto delar hon med sig av bilder och funderingar till sina nära en miljon följare. Hon titulerar sig själv ”bookfluencer” eftersom att hon är en riktig bokmal som gärna tipsar om sina favoriter. I ett inlägg förklarar Willow att hon läser ut en till två böcker i veckan, och att coronapandemin verkligen gjort att hon kunnat hålla den takten.

Willow har till och med ett konto där hon lägger upp just boktipsen, @WillowShelf. Sidan har i skrivande stund ett 40-tal inlägg och i beskrivningen står att projektet med boktipsen startade under karantän 2020.

Umgås med tvillingsyster och pojkvän

Av Instagram att döma tycker Willow om att spendera sin tid med tvillingsystern Autumn och pojkvännen Henry som hon postar mycket bilder på. De går gärna på hajker i vackra miljöer och rastar hunden Levi.

Henry har precis som Willow en sida där han lägger upp boktips. De har med andra ord ett stort gemensamt intresse där!

Roll i Netflix Spinning Out och kommande filmer

Willow är fortfarande i hög grad skådespelerska och sedan åren med Hunger Games har hon i huvudsak fokusera på tv-serier. Vi har kunnat se henne i bärande roller i serier som skräck/fantasy-dramat The Unsettling och Netflix Spinning Out.

Enligt Imdb är Willow med i två kommande filmer, dramat When Time Got Louder och thrillern A Fall from Grace. Exakt när dessa släpps är ännu oklart.

Men en sak tycks säker, vi har inte sett det sista av Willow Shields!

Foto: TT

LÄS MER:

Jennifer Lawrence skadad i explosion på inspelning

5 kysscener i serier och filmer som inte stod med i manus

5 filmer med Jennifer Lawrence du måste se