Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Därför har Millie Bobby Brown slutat använda sociala medier – berättar om näthatet

12 aug, 2022 
AvLinda Strömbäck
Millie Bobby Brown
Med gestaltningen av Eleven i succéserien Stranger Things har Millie Bobby Brown blivit en av Hollywoods främsta stjärnskott. I en intervju med Allure berättar Millie om de negativa sidorna av kändisskapet – och varför hon tagit beslutet att sluta använda sociala medier.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Se Stranger Things-skådisarnas bästa looks på röda mattanBrand logo
VIDEO: Se Stranger Things-skådisarnas bästa looks på röda mattan

Mille Bobby Brown var bara 10 år när hon provspelade för rollen som Eleven i Netflix-serien Stranger Things. Serien, som har blivit enormt populär har även väckt stort intresse för de begåvade skådespelarna. Nu berättar Mille Bobby Brown om baksidorna av kändisskapet och om näthatet hon fått uppleva sedan ung ålder.

Millie Bobby Brown om näthatet

I en intervju med Allure berättar nu Millie Bobbie Brown att hon blivit tvungen att radera alla sina sociala medier på sin telefon. Hon berättar även att hon anlitat någon för att sköta hennes konton på Instagram och Facebook. Anledningen: det enorma näthat hon utsatts för sedan genombrottet i Stranger Things. Millie Bobby Brown berättar att innan hon raderade Twitter och TikTok utsattes hon för ständiga hatfulla meddelanden, arga hot och sexuella trakasserier från vuxna män. Idag har Millie bara direktkontakt med sina fans via bloggen Florence by Millies.

Annons

– Det är det enda sättet eftersom ingen kan kommentera mina blogginlägg, berättar Millie Bobby Brown.

Millie Bobby Brown om identitetskrisen

Millie berättar också att hon genom åren behövt gå i terapi pågrund av näthatet, och att hon tampats med att försöka förstå hur hon kunnat framkalla så mycket bitterhet hos andra – genom att bara vara sig själv.

– Det är svårt att bli hatad för hur man är, när man själv inte vet vem man är än. Så jag har alltid undrat vad det är dem hatar med mig, eftersom jag ju inte vetat vem jag är själv. Det är nästan som att jag försökt vara någon annan bara för att göra andra nöjda. Men även då kommer kommentarer som "nej usch, jag hatar när du gör så där”. Till slut blir man så nedtryckt att man börjar undra vem man borde vara. Vem dem vill att jag ska vara, berättar Mille.

– Men när jag började bli lite äldre fick jag hjälp av familj och vänner, då kunde jag förstå att jag inte behöver vara någon som alla andra säger att jag ska vara. Jag behöver bara utvecklas inom mig själv – och det jag gjorde jag. Och försöker fortfarande att göra.

Källa: Allure, Foto: TT, Instagram

SE OCKSÅ: 7 serier för dig som redan sett klart Stranger ThingsBrand logo
SE OCKSÅ: 7 serier för dig som redan sett klart Stranger Things
Annons