Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Miljardären Kylie Jenner bad fans om donation till skadad make-up artist

22 mar, 2021 
AvJessica Rådne
kylie jenner
Att som miljardär be sina fans om donationer sticker i ögonen. Det fick Kylie Jenner nyligen erfara när hon bad sina följare bidra till sin vän och make-up artists sjukvård.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du behöver veta om Kylie JennerBrand logo
Allt du behöver veta om Kylie Jenner

Två år i rad har Kylie Jenner, 23, toppat Forbes lista över världens yngsta dollarmiljardärer. Efter lite debakel framkom förvisso att Kylie snarare är god för 700 miljoner dollar, men hur som helst är det en saftig förmögenhet hon har på fickan.

När hon nyligen bad sina fans att donera pengar till en god väns sjukvård blev det därför inte helt oväntat en del backlash för den unga miljardären, skriver Buzzfeed.

Make-up artisten Samuel Rauda allvarligt skadad

Tidigare den här månaden var make-up artisten Samuel Rauda med om en allvarlig bilolycka och fick genomgå en stor operation efteråt. Som bekant är sjukvård allt annat än gratis i USA och för att bekosta ingreppen satte hans familj upp en donation via sajten GoFundMe.

”Sam genomgick en stor operation söndagen 14 mars. Han har en lång väg till tillfrisknande. Vi vet att han är älskad av så många. Din donation kommer hjälpa till att täcka hans medicinska kostnader och det som följer därpå. Varje liten donation är mycket uppskattad. Gud välsigne dig i oändlighet!”, skriver familjen på insamlingssidan.

Annons

Så mycket skänkte Kylie Jenner själv

Som den fina och inflytelserika vän Kylie Jenner är, bestämde hon sig för att dela ett inlägg på Instagram story där hon uppmanade sina fans att gå in och donera till Samuels sjukvård. Kylie skrev:

”Må gud vaka över dig och beskydda dig Samuel. Jag ber alla att ägna en stund åt att be för Sam som var med om en olycka förra helgen. Och att svepa upp för att besöka hans familjs sida på GoFoundMe”.

Kylie själv visade att hon donerateat motsvarande 50.000 kronor på sajten. Rektionerna lät inte vänta på sig.

Fansens reaktioner på Kylie Jenners inlägg

Särskilt på Twitter har fansen reagerat kraftigt över Kylie Jenners tillag. En person skriver:

Annons

”Vänta, så Kylie Jenners make-up artist var med om en bilolycka och behöver 60 tusen dollar för livsviktig akut hjärnkirugi och hon ber fans att donera??? och sen donerar hon själv endast 5.000 dollar när hon är praktiskt taget en miljardär? fel personer sitter på pengarna”.

Ett annat fan skriver: ”Kylie Jenner köper en handväska för 15.000 dollar till sitt barn men ber fansen om pengar”. Ett tredje skriver ”Tjejen du borde DONERA TILL HONOM”.

Kylie Jenner har ännu inte kommenterat kritiken.

Källa: Buzzfeed

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons