Miley Cyrus berättar om sorgen i handskrivet brev: ”Allt raderades”

Miley Cyrus ELLE

Foto: TT
Miley Cyrus släpper nytt album. I ett handskrivet brev berättar hon nu om den jobbiga processen att få klart musiken. Under perioden gick hon både igenom en skilsmässa och förlorade sitt hus i skogsbränderna i Kalifornien.
23 oktober, 2020
Kändisarna som blivit ihop med sina ex
Slå på ljud

Miley Cyrus släpper äntligen ny musik. Närmare bestämt ett helt album som fått namnet Plastic hearts. Enligt ett pressmeddelande från Sony som skickade ut under fredagen landar albumet den 27 november.

Plastic hearts är hennes sjunde studioalbum och innehåller 12 nyskrivna låtar. Däribland Midnight sky, som redan blivit en hit och är en av låtarna som spelas mest på svensk radio just nu.

Miley skriver brev om stora sorgen

I samband med nyheten om albumet skickade Miley Cyrus med ett handskrivet brev där hon berättar om processen, som inte alls blev som planerad.

Brevet inleds med den känslosamma meningen:

”Om du läser detta... Vill jag att du ska veta att jag fucking älskar dig och uppskattar dig på den djupaste av nivåer”.

I brevet står också att Miley påbörjade albumet för över två år sedan. Hon trodde då att hon hade allt klart för sig.

”Inte bara skivan med sina låtar utan även hela mitt fucking liv. Men inget påverkar ett ego så mycket som livet självt. Precis när jag trodde att allt var klart... Så raderades ALLT. Inklusive den mesta av musikens relevans. Eftersom ALLT hade ändrats”, skriver hon.

Miley Cyrus nya album Plastic hearts

Den ikoniska musikfotografen Mick Rock har tagit omslagsbilden på Mileys nya album.

Foto: Mick Rock

Skiljde sig från Liam Hemsworth

De senaste två åren har varit turbulenta för Miley Cyrus. Bland annat skiljde hon sig från sin dåvarande man, skådespelaren Liam Hemsworth. Paret gifte sig i december 2018 men ansökte om skilsmässa under 2019. Den fullbordades i januari 2020. Under hösten 2019 hade hon en omskriven romans med Caitlyn Carter som då skiljt sig från sin man Brody Jenner. Efter det dejtade hon Cody Simpson, som varit en vän till henne sedan länge.

Under samma tidsperiod förlorade hon sitt hus i Mailbu i de stora skogsbränderna i Kalifornien.

”Naturen gjorde mig, vad jag nu ser som en tjänst, genom att förstöra det jag själv inte kunde släppa. Jag förlorade mitt hus i bränderna men fann mig själv i dess aska”, skriver hon i brevet.

Miley Cyrus live

Miley Curys under ett av hennes liveframträdanden hon släppt på Youtube de senaste veckorna.

Foto: TT

Musiken fanns kvar hos arbetskollegor

Slutligen berättar Miley att den största delen av musiken fanns kvar hos de hon arbetar ihop med, trots att hennes egna kopior av materialet brann upp. Men samtidigt kändes det inte rätt för henne att släppa sin story då hon kände att ett kapitel saknades.

”Om det här var ett kapitel i min bok skulle jag kalla det för början. Normalt sett när något är över kallar vi det för slutet. Men det var långt ifrån det”, skriver hon.

Av albumet kan vi förmodligen vänta oss en något mer rockig version av Miley Curys. De senaste veckorna har hon släppt flera liveframträdanden på Youtube. Däribland en cover på The Cranberries välkända låt Zombie. I kommentarerna vrålar fansen efter ett rockalbum. Vi får se om de får som de vill.

Här är hela brevet från Miley Cyrus:

Miley Cyrus brev

Hela brevet som Miley Cyrus själv skrivit om den tuffa processen med albumet Plastic hearts.

Läs mer:

Miley Cyrus nya ord om skilsmässan från Liam Hemsworth

Miley Cyrus berättar: Därför är jag inte längre vegan