Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Michaela Delér öppnar upp om att hon genomgått en abort

11 maj, 2022 
AvGabriella Håkansson
Michaela Delér
Michaela Byggmark Delér berättar öppenhjärtigt att hon genomgått en abort. Efter att känt sig ensam i situationen bestämde hon sig för att berätta för följarna vad hon genomgått – och uppmärksammar nu att vi måste börja prata mer om aborter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Det här vill du veta om abortBrand logo
Det här vill du veta om abort

ELLE-profilen Michaela Byggmark Delér har tillsammans med maken Jens Byggmark två barn. Nu berättar hon på Instagram story att hon nyligen upptäckte en oönskad graviditet.

”Jag har inte varit så aktiv här på ett par dagar och jag har velat kring om jag ska dela detta men har nu bestämt mig för att jag vill det”, skriver Michaela och fortsätter:

”För ungefär två veckor sedan tog jag ett test och fick reda på att jag var gravid. För mig var det inga positiva nyheter då vi bestämt oss för att vi inte vill ha fler barn. Jag är så tacksam och glad över de två barnen jag har. Det är inget jag har tagit för givet”.

Annons

Michaela Delér lyfter vikten av att prata om aborter

Vidare berättar hon att makarna tillsammans beslutade sig för att graviditeten skulle avbrytas. Då Michaela inte var så långt gången kunde hon göra en medicinsk abort hemma. Men känslorna hon kände var hon inte helt beredd på och nu lyfter hon vikten av att prata mer om ämnet.

”Fysiskt gick det bra men psykiskt var det såklart tuffare. Även om jag var väldigt säker på mitt beslut. Ingen pratar riktigt om det, om känslorna och så. Jag känner att det är någon slags skam eller skuld över detta? Jag kände det också. Men det borde inte vara så. Jag tycker att det är viktigt att prata mer om det och därför valde jag att göra det.

Jag tycker att alla har rätten att bestämma över sin egna kropp, det är och borde absolut alltid vara en mänsklig rättighet, för alla. Det borde inte spela någon roll vilket land du lever i. Det borde inte heller spela någon roll varför du gör det och det borde inte vara skamligt.

Idag mår Michaela bättre både när det gäller det fysiska och psykiska, även om det fortfarande är tufft.

”Jag är så tacksam och privilegierad att leva i ett land där jag kan genomgå detta på ett säkert sätt”.

Läs mer om Michaelas känslor gällande aborten på hennes blogg här!

Foto: Instagram

Annons