Därför valde Bianca Ingrosso att berätta om sin abort i Wahlgrens värld

09 nov, 2020 
AvElin Slättberg
AvEmma Castman
Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen fattade tillsammans beslutet att genomgå en abort. Efter beslutet att berätta har hon stöttas av sina följare – och nu väljer Bianca Ingrosso att förklara varför hon valde att gå ut med vad hon gått igenom.
Annons
Bianca Ingrosso berättar om svåra beslutet kring graviditeten - se klippet från Wahlgrens värld här
Bianca Ingrosso berättar om svåra beslutet kring graviditeten - se klippet från Wahlgrens värld här

Under senhösten berättade Bianca Ingrosso, 25, i ett Wahlgrens värld-avsnitt som släpps på Dplay att hon i våras genomgått en abort.

– Phillipe vill inte. Och jag har inte velat berätta det för jag har inte bestämt mig. Och då ville jag inte berätta för jag vill inte att första ska... och han vill verkligen inte nu, säger hon till mamma Pernilla Wahlgren, 52, i avsnittet.

I det senaste avsnittet av Wahlgrens värld genomgår Bianca Ingrosso den tuffa aborten. Det är starka känslor och tårarna rinner ner för hennes kinder.

– Det var verkligen inget självklart val utan jag velade tusen gånger om dagen i flera dagar, säger Bianca.

Bianca Ingrossos ultimatum till Phillipe

Det svåra beslutet och den psykiskt påfrestande erfarenheten får Bianca Ingrosso att komma till en insikt om sin relation med Phillipe.

– Jag har ju ställt ett ultimatum till honom att jag ska vara gravid om ett år om det är han och jag. Jag ska vara en ung mamma, säger hon i avsnittet.

Annons

Under måndagskvällen väljer nu Bianca Ingrosso i ett inlägg på Instagram story att berätta mer detaljer om det tuffa beslutet som tittarna inte fick se i tv och varför hon valde att dela med sig av sin upplevelse.

”Det som sänds i Wahlgrens värld nu är som vanligt en bråkdel av vad som egentligen händer hemma i det verkliga livet utan kameror. Även fast jag gick på p-piller så skedde det som gjorde att vi fick gå igenom en enormt jobbig period med mycket känslor, tvivel, svåra beslut och hormoner för min del (den sista punkten som gäller mig)”, skriver hon bland annat i inlägget.

Tuffa perioden med Phillipe

Hon förklarar också att hon och Phillipe som par hade en tuff period vid tillfället.

”Otroligt viktigt att poängtera är att jag inte blev tvingad till något och att det var ett gemensamt beslut mellan mig och Phillipe. Det är även viktigt för mig att förtydliga att beslutet inte bottnar i att någon av oss inte ”känner sig redo”. Vi båda två känner att vi hade varit redo för utmaningen som föräldrar, men tyvärr inte tillsammans där och då på grund utav många olika faktorer”, skriver hon.

Annons

Hon fortsätter att understryka att det var ett gemensamt beslut som de båda tog efter flera samtal.

”Ingen förtjänar någon form av kritik eller hat kring detta. Anledningen till att jag valde att ha med detta i Wahlgrens värld var för att jag ville möjligtvis hjälpa någon annan ung tjej och kvinna som går igenom samma att man inte är ensam, man är inte elak och vikten av att våga prata om det tuffa”, skriver Bianca Ingrosso och avslutar:

”Det är alltid kvinnans beslut när det gäller detta. Det var vi båda överens om sedan start och hade jag valt en annan väg så hade han funnits där för mig i det”.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons