Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Meghan och Mariah om hur de blivit behandlade på grund av sina hudfärger

28 sep, 2022 
AvLinda Strömbäck
Meghan Markle och Mariah Carey
I podcasten Archetypes berättar Meghan Markle om hur hon blivit behandlad genom livet på grund av sin hudfärg och att Mariah Carey varit en stor förebild för henne under hennes uppväxt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker om Meghan Markle som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Meghan Markle som du kanske inte visste

Nyligen hade Meghan Markles nya podcast Archetypes premiär. Podcasten beskrivs som en djupdykning i samhällsstrukturer, stämplar som begränsar kvinnor, och arketypers påverkan på våra liv. I det senaste avsnittet gästar artisten Mariah Carey, där de pratar om hur de bemötts genom livet på grund av sina hudfärger.

Meghan Markle om Mariah Carey som förebild

I podcasten Archetypes berättar Meghan Markle om ett starkt ögonblick från sin barndom. Nämligen första gången hon såg Mariah Carey, och att det var en av de första gångerna hon såg en kvinna med samma hudfärg som sig själv, på tv.

– Du var en stor förebild för mig när jag var liten. Representation är så viktigt och jag såg sällan någon som såg ut som jag på mäktiga positioner, med inflytande över andra, eller ens på tv. Vi vet hur mycket inflytande media har och när du plötsligt dök upp i rutan tänkte jag ”men gud, där är ju någon som ser ut som jag”, berättar Meghan för Mariah Carey.

Annons

– Visste du då att personen du såg var både svart och vit? frågar Mariah Carey i podcasten.

– Ja, jag kände det direkt. Trots att jag var väldigt ung, jag var nog 12 eller 13 år då, berättar Meghan.

Meghan och Mariah i The Archetype

Meghan Markle berättar även att hon då läst en intervju med Halle Barry där de frågat henne hur hon blir bemött som kvinna med flera etniska tillhörigheter. Svaret blev: ”I den här världen blir du behandlad efter hur folk ser dig”. Halle Berry berättade också att hon oftast blivit betraktad som svart på grund av sin hudton, och inte som en kvinna mer flera etniska tillhörigheter.

I podcasten jämför Meghan henne och Mariah med Halle Berry.

– För oss har det ju varit annorlunda eftersom vi har ljusare hudton. Vi har inte blivit bemötta som svarta kvinnor – eller som vita kvinnor. Vi är någonstans mittemellan, säger Meghan och tillägger att allt däremot förändrades när hon träffade prins Harry.

Annons

– Jag menar, är det någon gång i mitt liv som det varit mest fokus på min hudfärg, så var det när jag började dejta min man. Först då insåg jag hur det var att bli behandlad som en svart kvinna. Fram tills dess hade jag blivit behandlad som en kvinna av flera etniska tillhörigheter, men där och då förändrades allt, berättar Meghan.

– Det borde vara okej att säga att man har flera etniska tillhörigheter, men folk vill att man ska välja, svarar Mariah och fortsätter:

– Det är som mitt exempel så är min farfars mamma från Venezuela. Men min pappas familj är svart. Så folk säger att min pappa är venezuelan och svart, när de beskriver mig, eftersom de inte vet något annat sätt att göra det. De vill kategorisera en, säger Mariah Carey.

Källa: ELLE.com, Foto: TT, Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons