Den fina storyn bakom prinsessan Charlottes brosch från drottning Elizabeth

Den fina storyn bakom prinsessan Charlottes brosch från drottning Elizabeth

Prinsessan Charlotte bar en av drottning Elizabeths gamla broscher på begravningen. Här är den fina historien bakom smycket.
27 september, 2022
Video: Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren
1:04

Efter reklamen: Video: Se drottning Elizabeths mest stilsäkra looks genom åren

(1:04)

Slå på ljud

Kate Middleton har ofta hedrat drottning Elizabeth genom att bära hennes smycken. Såväl under veckorna efter den forna drottningens död som under den nyblivna prinsessan av Wales tidigare offentliga uppdrag, däribland diplomatbesök och utlandsvistelser.

10 gånger Kate Middleton lånat drottning Elizabeths smycken

Prinsessan Charlottes brosch – hyllning av drottning Elizabeth

Och nu går Kates dotter i mammas (och farmors!) fotspår. På begravningen av drottning Elizabeth bar prinsessan Charlotte nämligen ett betydande smycke för allra första gången.

På Charlottes svarta kappa såg vi en diamantprydd brosch formad som en hästsko. Broschen var en hyllning till hennes hästälskande farmor och hon har fått smycket i gåva av drottningen själv.

Funnits i familjen i nästan hundra år

Men som om det inte vore vackert nog, finns det ytterligare en historia bakom hästsmycket. Broschen har nämligen också tillhört drottning Elizabeths mamma – drottning Elizabeth, drottningmodern.

Drottningmodern drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth, drottningmodern, 1929.

Drottningmodern sågs bära diamantbroschen för första gången 1929 och gav det sedan vidare till sin äldsta dotter, som sedan gav det till barbarnet prinsessan Charlotte.

Drottning Elizabeth och drottningmodern, drottning Elizabeth

Mor och dotter, 1978.

Sedan starten av drottning Elizabeths kungliga uppdrag har det funnits en tanke bakom hennes klädval. Hon har inte sällan låtit kläder och noggrant utvalda smycken stå som en hyllning till andra länder eller det officiella sammanhanget. Och nu går såväl prinsessan Kate som prinsessan Charlotte i drottning Elizabeths modefotspår.

Drottning Elizabeths starkaste stilögonblick genom tiderna

Foto: TT

Se också: Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna här
0:53

Efter reklamen: Se också: Drottning Elizabeth II:s begravning – se bilderna här

(0:53)

Slå på ljud