Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Megan Fox öppnar upp om sin dysmorfofobi

17 maj, 2023 
AvLinda Strömbäck
Megan Fox
I Sports Illustrated berättar Megan Fox om kampen kring sin självbild. ”Jag har aldrig sett på mig själv så som andra ser mig” berättar stjärnan i intervjun.
Annons
Megan Fox – Bästa looksen från röda mattanBrand logo
Megan Fox – Bästa looksen från röda mattan

Megan Fox öppnar upp i en intervju med Sports Illustrated om sin dysmorfofobi, en diagnos som gör att man upplever sitt utseende som förvrängt eller konstigt, samt påverkar sin mentala hälsa och självbild.

– Det har aldrig funnits en tid i mitt liv då jag älskat min kropp, aldrig någonsin, säger Fox.

Megan Fox om Body Dysmorphia

Megan Fox har sedan ung ålder kämpat med sin självbild. I intervjun med Sports Illustrated berättar stjärnan att hon lidit av dysmorfofobi, även kallad Body Dysmorphia Disorder, sedan hon var ett barn.

– När jag var liten blev jag beroende av att jag skulle se ut på ett visst sätt. Och varför jag var så uppmärksam på min kropp i en sådan ung ålder vet jag inte. Men det berodde definitivt inte på min omgivning eftersom jag växte upp i en väldigt religiös miljö där kroppar inte var något man pratade om, säger skådespelaren.

– Resan att försöka älska mig själv kommer nog aldrig komma till ett slut.

Megan Fox.
Megan Fox.

Megan Fox: ”Ville inte bli sedd”

Stjärnan pratade även om sin dysmorfofobi i en intervju med GQ Style, 2021.

Annons

– Man kan titta på någon och tänka att den personen är så vacker och att deras liv måste vara så enkelt. Och med största sannolikhet så känner de inte alls så om sig själva, berättade Megan Fox.

Megan har också varit öppen med att hon kände sig sexualiserad i Hollywood efter filmen Jennifers Body, och att det påverkade hennes mentala hälsa svårt.

– Jag ville inte bli sedd, jag ville inte vara med på bild, vara med i tidningar eller gå på röda mattan. Jag var rädd för att synas i offentligheten eftersom jag var helt säker på att jag skulle bli hånad, spottad på, eller att få stenar kastade på mig bara för att jag var ute. Så jag gick igenom en väldigt svår period efter det.

Om du misstänker att du eller någon annan du känner lider av dysmorfofobi, kontakta en vårdcentral eller psykiatrisk öppenvårdsmottagning.

Foto: TT

Se kändisarna som ska gifta sig 2023Brand logo
Se kändisarna som ska gifta sig 2023
Annons