Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Följ Loreens resa fram till scenen – i exklusiv serie på ELLE

24 feb, 2023 
AvSara Ericsson
Loreen tävlar i årets Melodifestivalen här kan du följa hennes resa fram till scenen.
Snart är det dags för världsartisten Loreen att äntra scenen i Melodifestivalen. ELLE har följt henne under förberedelserna och resan fram till tävlingen. I veckans avsnitt avslöjar hon sin hemliga ritual innan framträdandet och hur hon stylar logen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Loreen: Vägen till scenenBrand logo
Loreen: Vägen till scenen

Det har gått elva år sedan Loreen kammade hem vinst i Melodifestivalen och Eurovision. Fortfarande spelas hennes vinnarlåt Euphoria över hela världen. Nu är det dags för en comeback i Melodifestivalen.

– Tävlingen är så stor och det är så mycket fokus som går åt till att skapa framträdandet. Ett effektivt sätt för mig att distansera mig är när jag åker på spelningar och får träffa människor, får träffa mina fans, på något sätt så jordar det mig och påminner om att just ja, det är det här som är ”the core", säger Loreen i ELLEs serie.

Loreen intervju ELLE

Så förbereder sig Loreen inför Melodifestivalen

Under våren har vi fått följa Loreens uppladdning fram till scenen med allt från träning, kost till klädval, dans och ritualer i förberedelserna i ett exklusivt format på ELLE – Loreen: Vägen till scenen.

Annons

– Jag har haft två och en halv månad på mig, därför är jag så brutal i hur jag tränar och hur jag pushar mig själv. Det många inte vet är att rösten är en muskel som är direkt kopplad till konditionen. Om jag har dålig kondition så påverkar det hur jag sjunger. Jag måste ha ett hjärta som klarar av en hög puls.

Om du måste välja en låt – blir det Euphoria eller årets bidrag Tattoo?

– Jag måste säga Tattoo, det är en förälskelse, jag är förälskad i låten just nu.

Loreen beskriver hur framträdandet hon förbereder sig inför ska ha en viss form och hur viktigt det är med detaljerna.

– Jag jobbar med kreatörer och man får massa input och idéer som man absolut inte hade kunnat tänka sig själv och det är mäktigt!

Se Loreens serie – Vägen till scenen

I webbserien på ELLE har vi även fått se hur Loreen tänker när det kommer till scenkläder.

– Jag är intuitiv och måste känna mig bekväm i de kläder jag har på mig. Är jag inte det så märks det och det påverkar framträdandet. Därför klär jag mig i det jag alltid klär mig i ”cause I´m always fashion darling!”.

Annons

Utöver låten i sig bjöd hon minst sagt på en dramatisk show under sitt framträdande i Melodifestivalen 2012.

– Jag är inte en dansare i grunden, men jag är förespråkare för frihet och att man ska få röra sig på vilket sätt man vill. Euphoria var det här, det var mina rörelser, så jag vill inte ens kalla det en koreografi.

Loreen på scen

I årets framträdande är det just detaljerna som Loreen ser som den största utmaningen.

– Det är de små detaljerna i det här framträdandet som gör det. Och de måste sitta, om det inte sitter så missar man målet. Det är ett sådant delikat jobb!

Snart är det dags att sy ihop allt och återvända till Melodifestivalen i den sista deltävlingen för 2023 i Malmö.

Annons

– Man vet ju inte riktigt hur det kommer bli, förrän man sätter ihop allt. Och där har man väldigt lite tid och det gör man ju på plats. Vi kommer ha nerverna på utsidan.

Loreens hemliga ritual innan framträdandet

Fyra dagar innan tävlingsdags är hon på plats för att sätta sin prägel på det hela.

– Under tiden får jag chansen att formatera till det som är min vision. När det väl är show time finns inget utrymme.

I senaste avsnittet av ELLEs serie med Loreen avslöjar hon att logen är extra viktig för henne.

– Jag ser logen som den plats där jag ska hänga och de platsen måste vara grym vibe. Jag har en ritual eller en tradition att jag alltid stylar om min loge.

Loreen.

Hela tiden är mamma med henne, om inte fysiskt på plats så via telefon. I serien får vi se ett samtal dem emellan.

Annons

– Mamma stöttar mig på det sättet att hon är väldigt jordad, hennes fokus ligger på hälsa och att man är sanningsenlig mot sig själv. Om hon ser att jag pushar mig för mycket är hon den som frågar vad jag håller på med.

Hur ser de sista minuterna ut precis innan du ska framträda?

– Jag vill ha en person vid min sida som eskorterar mig till scenen och därifrån tar studiomannen över. Jag stänger av ljudet så jag inte hör något, det är som att gå in i en tyst bubbla. Väl framme vid scenen sätter jag på ljudet och då hör jag bara mig själv. Jag vill ha så mycket tid som jag bara kan innan för att landa och känna in energin. Sen är det dags!

Så firar Loreen efter tävlingen

Loreen vet exakt hur hon ska fira efter deltävlingen.

– Dagen efter eller timmen efter mitt framträdande ska jag till en bar och ta min favoritdrink – en spicy margarita med "a lot of spice!"

Loreen gick direkt vidare till final efter deltävlingen i Malmö och tävlar i finalen 11 mars på Friends Arena. Se när ELLE följer hennes resa till scenen och följ henne på Instagram här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons