Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Lila Moss modellar med sin blodsockermätare – och alla älskar det

13 maj, 2022 
AvElin Jonsson
lila-moss-diabetes-1-elle
Kate Moss dotter hyllas till tusen.
Beslutet att visa upp sin blodsockermätare gör Lila Moss till en stark förebild för andra diabetes-drabbade, tycker nu många.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Lila Moss mest minnesvärda looks – från catwalken till röda mattanBrand logo
TV: Lila Moss mest minnesvärda looks – från catwalken till röda mattan

Kate Moss, 48, dotter Lila Moss, 19, gör det igen. Det var först i september som hon inte bara gick catwalk med sin mamma under Milan Fashion Weeks special-event för Fendi x Versace – hon gjorde det med en helt blottad insulindosa.

Ett beslut som hyllades på sociala medier när det begav sig i höstas.

Efter det att Lila Moss publicerat bilder från runwayen på sina sociala medier, vällde hyllningarna in. ”Fullkomligt älskar att du inte döljer din dosa”, skrev en, varpå en annan gjorde klart: ”Jag älskar att visa bilder på dig för min dotter som också har en sensor”. Och så fortsatte det.

Annons

Lila Moss om sjukdomen

Att Lila Moss är drabbad av diabetes typ 1, var något hon öppnade upp om för första gången förrförra året, i en intervju med The Kit.

– Jag tror inte att så många vet att jag är drabbad av diabetes. Det är ju inget som man ser på utsidan, så det är liksom inget som märks bara när man kollar på någon, sa hon bland annat i intervjun.

I en annan intervju med Vogue från i fjol berättade hon hur hon brukar göra när hon är out and about, och eller på arbetet vad gäller hennes tillstånd.

– Jag har alltid ett par sockertabletter ifall jag skulle få lågt blodsocker. Och jag har ju den här dosan på mitt ben som ger mig insulin.

– Det är alltid väldigt viktigt att jag har med mig sånt i väskan, så det är med mig överallt.

lila-moss-diabetes-1-elle
Under Met-galan valde Lila Moss att klä sig i en transparent dress från Burberry och hennes dejt för aftonen var ingen mindre än mamma Kate Moss, som också var klädd i Burberry.

Lila Moss hyllas för beslutet

Och nu gör Lila Moss det igen, i en ny kampanj för Fendi x Versace ser vi hur hon modellar framför kameran – denna gång med sin blodsockermätare fullt synlig på armen. Precis som förra gången delade Lila Moss med sig av lite glimtar från jobbet, och precis som förra gången väller nu hyllningarna in. Folkmassan som visar sig i kommentarsfältet gör klart att Lila Moss är en förebild att räkna med.

Annons

”Åh, en typ 1-krigare! Precis som min dotter”, skriver en person.

En annan håller med: ”Min åttaåriga dotter har samma, tack för att du delar!”.

”Tack för att du normaliserar diabetes typ 1”, hurrar en annan.

Foto: TT/Instagram

Se också: Lila Moss - 5 saker du kanske inte visste om modellenBrand logo
Se också: Lila Moss - 5 saker du kanske inte visste om modellen
Annons