Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Lila Moss visar sin insulinpump på catwalken

28 sep, 2021 
AvElin Jonsson
lila moss på catwalken.
Under Milan Fashion Week klev både Kate Moss och dottern Lila fram över catwalken. Och något som både stack ut och hyllades var att Lila Moss lät sin insulinpump vara fullt synlig.
Se bilderna här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
90-talets supermodeller – det här gör de i dagBrand logo
90-talets supermodeller – det här gör de i dag

Att Kate Moss är en av 90-talets mest kända modeller råder det inga tvivel om. Hon medverkade i otaliga kampanjer för stora varumärken och gick på catwalks för världens största designers, och Kate Moss är fortfarande verksam.

Kate Moss har också haft en del uppmärksammade förhållanden. Inte minst med The Libertines- och Babyshambles-medlemmen Pete Doherty. Den relationen var inte helt problemfri och tog slut i april 2007 efter lite mer än två år. Kate Moss har också varit gift med The Kills-gitarristen Jamie Hince, men de valde att gå skilda vägar 2015.

Sådan mor – sådan dotter

Ännu längre innan det hade Kate Moss ett förhållande med Jefferson Heck, och med honom fick hon sin dotter Lila Grace Moss som nu vuxit upp och går i sin mors fotspår. Förra året fyllde hon 18 år och gjorde då debut på catwalken under en modevisning i Milano för Miu Miu.

Annons

”Tack för att ni lät mig debutera på den mest drömmiga showen. Jag är besatt av både håret och sminket”, tackade Lila Grace Moss (som uppenbarligen got it from her mama) på sin Instagram efter debuten.

Kate och Lila Moss går för Fendi x Versace

Och nu går då mamma Kate och dotter Lila Moss på samma runway. Det var under Milan Fashion Weeks special-event under lördagen som de gick tillsammans för Fendi x Versace. Modeshowen i sig var den första av sitt slag i modevärlden. De två stora modehusen valde att slå ihop sig och slå om sig. Där Donatella Versace fick skapa en hel visning för Fendi, samtidigt som Kim Jones skapade en Versace-visning!

”Donetella Versace, Kim Jones och Silvia Venturini Fendi bytte roller under #VersaceFendiSwap.”, förklarar Versace på sociala medier, och fortsatte:

”Vackra skor, armgodis, kläder med typiska och ikoniska detaljer från både Fendi and Versace.”

Amber Valletta och Kate Moss för den Kim Jones-designade Versace-kollektionen.
Amber Valletta och Kate Moss för den Kim Jones-designade Versace-kollektionen.

”Älskar att du inte döljer din dosa”

Även om mor och dotter inte gick hand i hand klev de fram över catwalken i matchande outfits. Men det som verkligen stack ut ur mängden var Lila Moss insulinpump, som man valt att hålla fullt synlig på hennes lår. Att Lila Moss är drabbad av diabetes typ 1, var något hon öppnade upp om för första gången förra året, i en intervju med The Kit.

Efter det att Lila Moss publicerat bilden på sina sociala medier, vällde hyllningarna in. ”Fullkomligt älskar att du inte döljer din dosa”, skriver en, varpå en annan gör klart: ”Jag älskar att visa bilder på dig för min dotter som också har en sensor”. Och så fortsätter det.

lila moss versace och fendi september 2021.
”Forever grateful for you and your team xxx thank you for the ultimate glam”, tackar Lila Moss efter det att hon fått äntra catwalken under Fendi x Versaces special-event.

Se mer från showen här

Foto: TT/Instagram

Annons