Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Lila Moss hyllas efter att hon visat insulinpumpen på Fashion Week

16 sep, 2022 
AvLinda Strömbäck
Lila Moss
Kate Moss dotter Lila gör just nu succé på catwalks världen över. Nu hyllas hon dessutom lite extra efter att hon visat upp sin insulinpump på New York Fashion Week.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se också: Lila Moss mest minnesvärda looks – från catwalken till röda mattanBrand logo
Se också: Lila Moss mest minnesvärda looks – från catwalken till röda mattan

Lila Moss har valt att gå i samma karriärspår som sin mamma, den ikoniska stjärnmodellen Kate Moss. Hon är idag en frekvent bokad modell hos framstående modehus som Versace och Fendi och prydde dessutom omslaget av brittiska Vogue 2021. Nu hyllas det nya stjärnskottet för att inte dölja sin insulinpump på en av världens största modehändelser – New York Fashion Week.

Visar upp insulinpumpen

Lila, som lider av diabetes typ 1, visade nyligen sin insulinpump under Tom Fords visning på New York Fashion Week 2022. 19-åringen anlände till visningen i en kamelfärgad stickad jumper, strappy sandals och beiga hotpants som visade upp insulinpumpen på låret. Lila har tidigare blivit varmt hyllad av fans och media för att inte dölja insulinpumpen utan istället normalisera kroniska sjukdomar.

Annons

”Fullkomligt älskar att du inte döljer din dosa”, skriver en följare på Instagram.

”Jag älskar att visa bilder på dig för min dotter som också har en sensor” skriver en annan.

Lila Moss på Tom Fords visning
Lila Moss på Tom Fords visning

Lila Moss om sin diabetes

För ett år sen fick vi se Lila stolt visa upp sin insulinpump på catwalken när hon gick en visning för Fendi x Versace på Milanos modevecka, vilket senare gjort henne till en förebild för diabetiker. I intervjuer med The Kit och Vogue har Lila berättat om sin sjukdom och hur den påverkat hennes vardag.

Annons

– Jag tror inte att så många vet att jag är drabbad av diabetes. Det är ju inget som man ser på utsidan, så det är liksom inget som märks bara när man kollar på någon, berättade Lila för The Kit.

– Jag har alltid ett par sockertabletter ifall jag skulle få lågt blodsocker. Och jag har ju den här dosan på mitt ben som ger mig insulin. Det är alltid väldigt viktigt att jag har med mig sånt i väskan, så det är med mig överallt, berättade hon för Vogue.

Källa: Popsugar UK, Foto: TT, Instagram, Getty Images

Se också: 5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-taletBrand logo
Se också: 5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-talet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons